Profesorii renunță la grevă! De mâine elevii se întorc la școală

Profesorii au hotărât să renunțe la grevă! Liderii sindicali din Educație au ajuns la o înțelegere cu reprezentanții Guvernului, anunță Antena 3.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Liderii din sindicate au ajuns la o înțelegere cu Guvernul, astfel încât au anunțat că vor renunța la proteste și se vor întoarce în clase.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, în urma consultării liderilor organizațiilor sindicale afiliate, în cadrul ședințelor Colegiilor liderilor celor două federații, au luat decizia suspendării grevei generale, condiționată de instituirea, în ordonanța de urgență ce urmează a fi aprobată în ședința de Guvern de astăzi, prin articol distinct, a:

  • principiului potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat cunoscut și care reprezintă 23% din maximul grilei de salarizare din sistemul public;
  • acordării primei tranșe de majorare salarială (50% din creșterea salarială prevăzută de noua lege a salarizării) de la 01.01.2024.

În situația în care în textul noii legi a salarizării nu se vor aplica principiile cuprinse în ordonanța de urgență, greva va fi reluată, se arată în comunicatul sindicatelor.

La Sibiu, TURSIB a anunțat că începând de mâine și până la finalul anului școlar, traseele pentru elevi își reiau circulația conform graficului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*