Profesorii NU vor mai putea face meditații cu elevii de la clasă

Profesorii nu vor mai putea să facă meditații în particular cu elevii de la clasele la care predau. Va exista o comisie de inspecţie şcolară care va verifica și sancționa cadrele didactice care continuă să facă acest lucru.

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a spus că meditațiile reprezintă „un lucru obişnuit” în orice stat, însă trebuie respectate condiţiile de etică din partea profesorilor.

„O chestiune de bun-simţ – ca un profesor să nu facă meditaţii cu propriii elevi. Pe de altă parte, meditaţiile sunt un lucru obişnuit în orice stat al acestei lumi. Nu poţi împiedica un părinte să investească în educaţia propriului copil, dar trebuie respectate în acelaşi timp şi condiţiile de etică”, a spus ministrul la TVR 1, potrivit Monitorul de Cluj.

Potrivit lui Cîmpeanu, va exista o comisie naţională de inspecţie care să verifice respectarea normelor de etică şi deontologie profesională.

„La nivelul legii vom ridica această interdicţie – noii legi a educaţiei care va rezulta pentru implementarea proiectului «România Educată» şi vom avea o comisie naţională de inspecţie şcolară cu prerogative de verificare a respectării normelor de etică şi deontologie. (…) Vom avea o comisie naţională, pentru prima oară, care va avea acest obiectiv: verificarea respectării normelor de etică şi deontologie profesională din partea cadrelor didactice. Din această comisie vor putea să facă parte, spre exemplu, profesori de o probitate morală şi profesională fără cusur, profesori care să aibă şi experienţă şcolară”, a explicat demnitarul.

Astfel, comisia de inspecţie şcolară va ancheta profesorii care fac meditații cu elevii de la clasele la care predau și îi va sancționa.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*