Profesori din Sibiu învață în Turcia terapia prin muzică

Principalul obiectiv al mobilității din cadrul Proiectului  Erasmus+ „Împreună Reușim!” este formarea și dezvoltarea profesională a cadrelor didactice la cursuri în străinătate, contribuind astfel la îmbunătățirea competențelor profesionale, la creșterea calității actului educațional și la diversificarea ofertei educaționale.

FOTO: Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 Sibiu

Prima mobilitate din cadrul proiectului Erasmus+ „Împreună Reușim!” a avut loc în perioada 09.10.2023-13.10.2023. 

Prima grupă de cadre didactice care a participat la cursul de formare și dezvoltare profesională „Music Therapy with Orff Methodology”, organizat de instituţia de formare  Dermen Bilisim A.S. din Istanbul, Turcia a fost formată din patru terapeuți ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 Sibiu.

În prima zi de curs, cei patru terapeuți au dobândit cunoștințe despre metodele de terapie prin muzică utilizate în Turcia și în lume, au avut experiențe practice, însoțite de exemple concrete de terapie prin muzică (individuală și de grup).

În cadrul celei de-a doua zile, terapeuții au dobândit cunoștințe privind aplicațiile și platformele electronice utile în terapie prin muzică și sesiuni de terapie prin artă.

A treia zi de curs s-a centrat pe crearea planurilor de lecție cu strategii și metode utilizate în terapia prin muzică și terapia prin artă.

În cea de-a patra zi, fiecare terapeut a prezentat un studiu de caz care a fost apoi experimentat de alții prin ședințe de terapie prin muzică sau terapie prin artă.

În ultima zi de curs au avut loc sesiuni de evaluare – procesul de evaluare a cunoștințelor dobândite în timpul cursului de formare, fiecare participant a luat pe rând rolul de terapeut și de student în grupul de terapie.

Echipa formată din cei 4 terapeuți ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 Sibiu a avut ocazia să dobândească abilități creative și productive, de actorie creativă, competențe interculturale și crearea de competențe PBL, dramaturgie, antreprenoriale și alte abilități ale secolului XXI, care vor completa cu succes metodele tradiționale și care vor duce la îmbunătățirea actului terapeutic pentru elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*