Problemele aeroportului s-au rezolvat amiabil

Pe 1 iulie încep lucrările de remediere a deficiențelor de la Aeroportul Internațional Sibiu, au anunțat reprezentanții Consiliului Județean.

Calea amiabilă s-a dovedit a fi cea mai bună soluţie pentru rezolvarea situaţiei neprevăzute ivite la aeroportul în urmă cu aproximativ cinci ani: prăbuşirea pistei. Astfel, peste numai câteva zile, respectiv la 1 iulie, firma Max Bögl s-a obligat să înceapă lucrările de remediere conform proiectului tehnic şi să le finalizeze în termen de trei luni, pe cheltuiala proprie. Totodată, în urma identificării motivelor pentru care nu funcționează generatorului care asigură alimentarea de rezervă a sistemului de balizaj, s-a stabilit că remedierea va fi rezolvată tot de către Max Bögl.

Cindrea, mulțumit de rezultat

Toţi factorii implicaţi în realizarea proiectului de extindere şi modernizare a aeroportului au semnat, zilele trecute, două protocoale care cuprind măsurile care vor fi adoptate pentru realizarea lucrărilor de refacere şi a altor lucrări necesare în vederea efectuării recepţiei finale, precum şi măsurile de soluţionare a problemei tehnice privind alimentarea de rezervă a sistemului de balizaj. „Această modalitate de soluţionare amiabilă a refacerii pistei este îmbucurătoare pentru Consiliul Judeţean Sibiu, pentru Aeroportul Internaţional Sibiu şi pentru toată comunitatea sibiană. Doresc să felicit şi să apreciez eforturile şi înţelegerea constructorului, proiectantului şi consultantului şi a tuturor celor care au negociat şi au contribuit la stabilirea acestei soluţii de remediere a problemelor apărute la pista Aeroportului Internaţional Sibiu. Consider că, după finalizarea lucrărilor, numărul companiilor aeriene interesate să opereze pe Aeroportul Internaţional Sibiu va creşte, aspect pentru care atât conducerea Consiliului Judeţean Sibiu, cât şi a Aeroportului Sibiu manifestă o preocupare asiduă”, a opinat Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*