Probele de competență de la BAC ar putea fi suspendate!

Probele de competență de la Bacalaureat 2023 ar putea fi suspendate și echivalate cu notele elevilor din timpul liceului, dacă greva din învățământ nu se oprește până săptămâna viitoare, anunță Monitorul de Cluj.

Foto: Arhivă

În a treia săptămână de grevă generală, ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat la Europa FM că probele de competență la Bacalaureat ar putea fi suspendate, scrie edupedu.ro.

Probele ar trebui să înceapă luni, însă dacă greva nu se oprește până atunci, acestea ar putea fi echivalate cu notele obținute de elevii claselor a XII-a în timpul anilor de liceu.

„Putem echivala probele de competențe cu notele de pe parcursul liceului”, a declarat Ligia Deca. Aceasta este o măsură aplicată de Ministerul Educației în timpul pandemiei. Deca mai susține că nu crede ca este o soluție ideală, fiindcă acele probe ar trebui susținute, însă „dacă vom ajunge în acea situație vom merge pe soluții pe care le-am mai testat deja”.

Probele de competențe sunt examenele orale de Limba română, Limba maternă, examenele orale, scrise și de audiere a unei înregistrări la Limba străină, alături de examenul de Competențe digitale.

Legat de liceeni care sunt în situație de coringență, ministrul Educației a spus că ei „pot avea o notă în plus”, ca să aibă șansa de a-și remedia situația școlară.

Peste 15.000 de persoane din educaţie, dintre care 10.000 de cadre didactice, au renunţat la grevă după adoptarea ordonanţei care prevede majorări salariale, a mai declarat marţi Ligia Deca într-o conferinţă de presă. Potrivit ministrului, la nivel naţional în peste 1.000 de unităţi de învăţământ nicio persoană nu face grevă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*