„Priveghiul“ fumatului

coroana fumatMai mulţi fumători din Sibiu, care s-au întâlnit marţi seara într-o cafenea, au aprins 200 de ţigări, pe care le-au înfipt asemeni lumânărilor, într-o coroană mortuară. Pe aceasta au scris „Un ultim omagiu fumatului“, în semn de protest faţă de Legea antifumat, relatează Agerpres. „Priveghiul“ fumatului – viciu care, începând de miercuri, este interzis în spațiile publice închise – a durat până când fumătorii au terminat ultimele ţigări.

Coroana s-a putut vedea şi miercuri, atârnată de barul cafenelei din Sibiu, cunoscută ca loc de întâlnire al artiştilor din oraş. „Ţinem coroana o zi – două, că este îndeajuns de cald, până se veştejeşte bradul. Angajaţii mei au pus coroana ca să se distreze, dar a fost o bună modalitate de reclamă. Pentru clienţii noştri, fumatul este o chestie gestuală. Eu nu mai fumez de doi ani de zile, dar nu îmi convine situaţia, şi nici clienţilor“, a declarat, miercuri, Valentin Oltean, patronul cafenelei.

Legea privind modificarea şi completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun – aşa-numita lege antifumat – a fost publicată în Monitorul Oficial la 1 februarie şi a intrat în vigoare miercuri .

Legea interzice fumatul în spaţiile publice închise, în spaţiile închise de la locul de muncă, la locurile de joacă pentru copii, în unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului.

One Comment

  1. Sunt mai interesante ocaziile de a reclama nu vecinii, ci colegii de serviciu, sa-i dea afara. Nedezbatută serios, legea funcţionează ca un cadou electoral de la PSD catre PNL. Disputa vine de la stilul populist fesenist: apelul la delaţiune, desfacerea contractului de muncă, tratarea iliesciana a fumatorilor ca pe golanii din Piaţa Universităţii, drept o minoritate de anormali de reeducat cu forţa de catre majoritatea strivitoare. Protectia nefumatorilor si diminuarea consumului nicotinic se puteau face si fara umilire.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*