Priorități pentru Tischler

Continuarea colaborării și dezvoltarea parteneriatului bilateral general româno-german și în special a relației de succes dintre Regiunea Centru și Landul Brandenburg au reprezentat subiectul discuțiilor, la sediul Agenției de Dezvoltare Regională Centru, purtate între consulul general al Germaniei de la Sibiu, ES Hans E. Tischler, și Simion Crețu, director general ADR Centru.

La această întâlnire a participat și Birgit Schliewenz, reprezentant pentru chestiuni de parteneriat între Landul Brandenburg și Regiunea Centru. Discuțiile oficialilor s-au axat pe temele principale atinse în anul precedent, precum și pe stabilirea unor obiective de colaborare în anul 2018.

Un parteneriat corect

Hans Tischler, care conduce din august 2017 Consulatul General de la Sibiu, s-a referit la importanța sprijinului pe care economia germană îl poate oferi României, în special Transilvaniei și Regiunii Centru, amintind de importantele investiții germane de la Cluj-Napoca și din nord-vestul României, dar și din județele Sibiu, Brașov și Alba. Au fost analizate câteva din rezultatele obținute până în prezent, în cadrul acțiunilor comune româno-german, pentru dezvoltarea Regiunii Centru, Simion Crețu vorbind despre aportul investițiilor germane, despre sprijinul acordat dezvoltării instituționale, dar și despre colaborarea din domeniul social, chiar și al societății civile. Împreună cu reprezentantul pentru chestiuni de parteneriat între Landul Brandenburg și Regiunea Centru, consulul german a discutat cu reprezentanții români despre principalele atuuri ale anului precedent în relația partenerială, amintind de vizita de documentare pe care o delegație din cadrul ADR Centru a întreprins-o în urmă cu un an în Germania, pentru buna implementare a proiectelor finanțate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 în Regiunea Centru, dar și despre rezultatele multiple ale vizitei în România, în iunie 2017, a delegației germane condusă de Anne Quart, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Justiție, Afaceri Europene și Protecția Consumatorului din Landul Brandenburg.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*