Prinţul Charles: În vremurile cinice de azi, în Transilvania omul încă trăieşte în armonie cu natura

Prinţul Charles a lăudat fermierii din Transilvania şi produsele ecologice din regiune.

Acesta a vorbit, în discursul său cu ocazia primirii titlului de Doctor Honoris Causa al Universităţii “Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, şi despre importanţa micilor ferme, din România sau restul Europei, care au, după cum au arătat unele studii ale UE, o productivitate la hectar de două ori mai bună comparativ cu fermele mari, dar şi despre importanţa sustenabilităţii acestora pe piaţă, prin conexiunile necesare, pentru ca ele să poată rezista, dată fiind importanţa lor în menţinerea unei agriculturi prospere şi ecologice.

“Noi, toţi cei din restul lumii, avem ceva de învăţat de la aceste peisaje cultivate ale Transilvaniei. Au deopotrivă o semnificaţie spirituală, cât şi socială, economică şi ecologică. Dar acest lucru contează, în mai cinicele vremuri de astăzi, când există aşa o obsesie a eficienţei şi a comodităţii? Da, contează, pentru că esenţialul este că în acele peisaje omul trăieşte încă în armonie cu natura”, a spus Prinţul de Wales.

Acesta a subliniat că, încă de la prima sa vizită din România, în urmă cu 20 de ani, a fost impresionat de Transilvania, regiune care şi-a păstrat tradiţiile de sute de ani. ”Arhitectura voastră, frumoasele voastre ferme, biodiversitatea, mozaicul de locuitori, diversitatea comunităţilor şi tradiţiilor, în Transilvania şi România, toate acestea, împreună, sunt o comoară, comoara voastră către lume. Brandul dumneavostră ca ţară este legat de valorile şi tradiţiile autentice, de gustul produselor alimentare, de biodiversitatea unică şi de peisaje şi, de asemenea, de capacitatea de inovare. Acestea vă fac speciali, de aceea mă întorc întotdeauna în România şi de aceea o parte din sufletul meu este întotdeauna aici”, a afirmat Prinţul Charles.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Descoperă mai multe la Ziarul Mesagerul de Sibiu

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura