Prins „mort” de beat la volan! Alt șofer, oprit înainte de a produce o tragedie

La data de 1 martie a.c., în jurul orei 21:15, un bărbat în vârstă de 33 de ani, domiciliat în Valea Viilor, în timp ce conducea autoturismul pe bvd. Corneliu Coposu, la intersecția cu str. Berăriei, intersecție semaforizată, cu semafor electric aflat în funcțiune, nu a păstrat o distanță suficientă față de autoturismul din fața sa, oprit la semafor pe banda I și a intrat în coliziune cu acesta. Din impact, mașina condusă de bărbat s-a răsunat pe o altă mașină, oprită la semafor pe banda II.

Foto: Mesagerul de Sibiu

Impactul s-a soldat doar cu pagube materiale, însă șoferul a părăsit imediat locul accidentului, revenind în jurul orei 22:15, informează IPJ.

În urma testării șoferilor cu aparatul etilotest, în cazul șoferului care a cauza accidentul, rezultatul testării a indicat valoarea de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge, în continuare fiind deschis, la nivelul Biroului Rutier Sibiu, un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 1 martie a.c, în jurul orei 16:00,  polițiștii din Cisnădie au oprit pentru control în trafic, pe str. Apărării din oraș, un șofer în vârstă de 50 de ani, localnic. În urma verificărilor efectuate, polițiști au constatat că acesta figurează în bazele de date cu dreptul de a conduce suspendat. De asemenea, la solicitarea polițiștilor de a fi testat cu aparatul alcooltest, șoferul a refuzat, motiv pentru care a fost condus la unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Ca urmare a probatoriului administrat, polițiști au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției Orașului Cisnădie cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care are exercitarea acestui drept suspendată, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*