Primul spectacol al primăverii, la Teatrul de Balet Sibiu

Primăvara începe la Teatrul de Balet Sibiu cu spectacolul de teatru-dans „Despre noi / About us”, în regia lui Beatrice Rancea. Din distribuție fac parte și actorii Teatrului Național București, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

foto: Ovidiu Matiu/TBS

Sâmbătă, 2 martie, de la ora 19.00 sunteți invitați la Centrul Cultural „Ion Besoiu”, la primul spectacol din această primăvară al Teatrului de Balet Sibiu.

„About us / Despre noi” este un spectacol despre multiculturalitate, despre prietenie și echipă, despre acceptarea diferențelor culturale, dar și despre destinul artiștilor și, extrapolând, despre destinul tinerilor, care își părăsesc țările natale și familiile pentru a-și urma pasiunile.  Regia este semnată de Beatrice Rancea, iar coregrafia de Dragoș Roșu și Beatrice Rancea. Din distribuție fac parte și actorii Teatrului Național București, Iuliana Moise și Claudiu Bleonț.

„Venim de pretutindeni și plecăm nu știm unde, iar acest fapt este valabil pentru noi toți, nu doar pentru balerinii din spectacolul Despre noi / About us (…). Ideea spectacolului a pornit de la datele pe care le-am găsit aici în companie și de la povestea fiecărui dansator. Toți sunt veniți la Sibiu, exact ca și în spectacol, din toate colțurile lumii și au ajuns aici, vor sta o perioadă aici și după aceea se vor despărți, vor pleca spre noi provocări. Este și un fapt concret și o metaforă a vieții și a destinelor noastre într-un fel. (…) Mă bucur nespus că, la invitația directorului Ovidiu Dragoman, s-au alăturat distribuției actorii Naționalului bucureștean Iuliana Moise și Claudiu Bleonț, care vor aduce o energie cu totul unică acestei montări”, spune Beatrice Rancea, despre spectacolul pe care îl regizează.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*