Primul clopoțel, la Sadu

Cu bucurie și entuziasm, comunitatea din Sadu a sărbătorit astăzi, 11 septembrie  2023, începutul noului an școlar, la Școala Gimnazială „Samuil Micu”, în cadrul unei  festivități de deschidere emoționante.

Foto: Primăria Sadu

Le-au vorbit din suflet copiilor și părinților  prezenți primarul Valentin Ivan, directorul școlii, Cristina Băncioiu, preoții Constantin  Ivan și Gheorghe Neagoe, precum și un reprezentant al Poliției Cisnădie.

În discursul său, primarul comunei Sadu a subliniat importanța educației ca proces  continuu de formare a copiilor și tinerilor și i-a îndemnat pe aceștia să aibă inima  deschisă pentru a descoperi și a învăța despre devenirea lor ca oameni, dincolo de  informațiile care li se predau la clasă. „Vă doresc să începeți acest an școlar cu dorința  de a învăța nu doar pentru note, ci și pentru dezvoltarea voastră ca oameni. Educația  voastră nu se limitează la sălile de clasă. Ea se va vedea în întreaga voastră viață”, a  afirmat primarul Valentin Ivan.

Foto: Primăria Sadu

Școala Gimnazială „Samuil Micu” din Sadu este pregătită să ofere educație de calitate  pentru toți copiii din comunitate. În aul școlar 2023-2024, în bănci se vor afla 220 elevi

(de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a), printre care și elevi transferați din  Școala Gimnazială Rîu Sadului și elevi din Tocile.

Școala Gimnazială Samuil Micu Sadu continuă să se dezvolte, iar eforturile îi sunt  susținute de comunitatea sădeană și de autoritățile locale.

Foto: Primăria Sadu

Clădirea este parte dintr-un proiect de reabilitare finanțat din fonduri naționale  provenite din P.N.R.R., iar pentru copiii din zona Tocile, autoritățile locale au accesat  un proiect pentru achiziționarea unui microbuz, care să asigure transportul la școală.

Comunitatea din Sadu, autoritățile locale și Școala Gimnazială Samuil Micu Sadu își  reafirmă angajamentul față de educație și dezvoltare. „Vom continua să lucrăm  împreună pentru a oferi copiilor noștri cele mai bune oportunități de creștere”, susțin  reprezentanții autorităților locale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*