Primele trei proiecte de revigorare a Parcului Sub Arini, supuse aprobării Consiliului Local Sibiu

Primarul interimar Astrid Fodor va supune aprobării Consiliului Local Sibiu în şedinţa din această lună valoarea indicatorilor tehnico-economici rezultaţi din studiile de fezabilitate realizate pentru trei proiecte de dezvoltare a Parcului Sub Arini: amenajarea unor terenuri de sport pe terenul secundar al Stadionului Municipal, amenajarea de terenuri pentru activităţi sportive în curtea interioară a Stadionului Municipal şi amenajarea unui parc skateboard la intersecţia străzilor O. Goga – Bahluiului – Aleea Călăreţilor.

“Cele trei proiecte sunt doar o primă etapă de dezvoltare a spaţiilor din Parcul Sub Arini pentru că există un potenţial important al zonei pe care îl vom valorifica. Este un proiect amplu pe care îl vom etapiza pentru a fi mai uşor de gestionat”, explică Astrid Fodor.

Terenuri de sport pe terenul secundar al Stadionului Municipal

Proiectul presupune amenajarea unui teren de fotbal cu gazon artificial pe toată suprafaţa existentă. Acesta va fi împărţit pe lăţime în alte patru terenuri de minifotbal, generând astfel o arie multifuncţională. Pe o latură a terenului se vor instala panouri de alpinism.
Proiectul prevede reabilitarea tribunei laterale şi îngrădirea exterioară a întregii zone cu gard şi plasă. Amenajările vor fi completate de o instalaţie nocturnă, o instalaţie care face posibilă sonorizarea diverselor evenimente, o alee pietonală în spatele terenului şi de o cişmea cu apă potabilă.
Valoarea indicatorilor tehnico-economici pentru acest proiect se ridică la 1.740.647 lei.

Terenuri pentru activităţi sportive în curtea interioară a Stadionului Municipal

Conceptul ar duce la o utilizare mai eficientă a acestui spaţiu şi include marcarea şi utilarea unui teren multifuncţional care să permită practicarea baschetului, a tenisului şi a voleiului. Pe o latură a curţii interioare vor fi amenajate şi două terenuri pentru tenis cu piciorul, pe alta urmând să fie amplasate două coşuri de baschet. Pentru a completa amenajările se va aşterne un nou strat asfaltic în curte, gardul împrejmuitor va fi reabilitat, la fel şi porţile de acces şi căsuţele de bilete care fac parte din intrarea în această zonă. Iluminatul va fi asigurat de o instalaţie nocturnă care face parte din proiect. Au fost incluse şi o instalaţie pentru sonorizare şi o cişmea cu apă potabilă.
Valoarea indicatorilor tehnico-economici pentru acest proiect a fost stabilită la 334.616 lei.

Parc skateboard pe un teren situat la intersecţia străzilor Goga – Bahluiului – Aleea Călăreţilor

Pentru această lucrare, indicatorii tehnico-economici au fost estimaţi la 2.035.269 lei. Proiectul prevede amenajarea platformei de beton, dotarea cu echipamente şi împrejmuirea corespunzătoare a zonei. Parcul este conceput pentru a fi folosit pentru skate, role şi BMX.
Următoarea etapă va consta în alcătuirea proiectelor tehnice şi contractarea lucrărilor propriu-zise.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*