Primele proiecte în cadrul programului de bugetare participativă. Ce vor sibienii

Au fost depuse primele proiecte din cadrul Programului de bugetare participativă pentru anul 2024.

foto: Mesagerul de Sibiu

 

Cele 9 proiecte depuse până în prezent vizează de la îmbunătățiri ale infrastructurii rutiere la terenuri de baschet și cricket, dar și o linie de tramvai care să facă legătura între gară și aeroport.

Proiecte îndrăznețe

Unul dintre proiecte se referă la construcția a două terenuri de baschet în zona Valea Săpunului. „Având în vedere creșterea numărului de cetățeni care doresc să facă sport în timpul liber, se dorește construirea a 2 terenuri de baschet cu panouri și pe lateralele terenului, în zona Parcului Valea Săpunului (lateral Kaufland Șelimbăr), dând posibilitatea cât mai multor persoane să practice acest sport” se arată în justificarea proiectului.

Foto: Primăria Municipiului Sibiu

Tot la sport, dar de această dată unul mai puțin practicat în România, se referă un alt proiect depus care ar viza construirea unui teren de cricket. Acesta ar putea fi amenajat la baza sportivă Obor sau în viitorul parc Gușterland.

„Sibiul este recunoscut drept cel mai important centru multicultural și multietnic din România.
Este un oraș deschis care simbolizează cel mai bine frăția dintre oameni. Aici trăiesc români, sași, unguri și evrei. În ultima perioadă o nouă cultură încercă să se integreze printre culturile deja existente – cultura asiatică.
Peste 2600 de oameni care provin dintr-o altă cultură s-au stabilit în Sibiu în ultimii ani. Pentru a-i primi cu brațele deschise și a le arată deschiderea către diversitate propun începerea demersurilor pentru amenajarea unui teren de cricket (sportul lor preferat, pe care, momentan, sunt nevoiți să îl practice în spații neadecvate)” spun inițiatorii proiectului.

Un alt proiect îndrăzneț se referă la construirea unei linii de tramvai care să facă legătura între Gara CFR și Aeroportul Internațional.

„O linie de tramvai care să acopere o mare parte a orașului este vitală fiind nepoluantă și rapidă…conectarea zonei centrale cu aeroportul va fi îmbunătățită…propun traseu gară-bvd Coposu-Andrei Șaguna-Șos. Alba Iulia-Calea Surii Mici și retur” spun despre proiect inițiatorii lui.

Foto: Arhivă

Alte proiecte se referă la relizarea unui pod rutier care să lege strada Viitorului e strada Sergiu Celibidache din cartierul Gușterița, reamenajarea străzii Sibiel din Valea Aurie, o alee de promenadă de-a lungul liniei de tramvai Sibiu-Rășinari care să plece de la Zoo până la parcul propus de Primărie în Pădurea Dumbrava, două poduri pietonale peste Cibin și un sens giratoriu și pistă pentru biciclete la intersecția străzilor Distribuției cu Autogării.

Până când se mai pot depune proiecte

Potrivit Regulamentului Programului de Bugetare Participativă, acesta cuprinde mai multe etape.

Calendarul propus pentru procesul de bugetare participativă organizat de Primăria Municipiului Sibiu în anul 2024 este următorul:

Depunere proiecte: 10.05.2024 – 10.06.2024

Analiză proiecte: 11.06.2024 – 31.07.2024

Etapa de vot: 1.08.2024 – 16.08.2024

Validare vot: 23.08.2024

Afișare rezultate finale: 30.08.2024

Autor: Cezar BUDESCU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*