Primarii s-au dus cu jalba la Prefectură

Prefectul Adela Muntean a invitat, luni, 27 noiembrie, șefii unor instituții deconcentrate la o ședință de lucru cu primarii de comune din județul Sibiu, ca urmare a problemelor semnalate de mai mulți edili, informează un comunicat al Prefecturii.

Principala nemulțumire a cetățenilor din mediul rural este legată de serviciile oferite de Poșta Română, potrivit sursei citate. Reducerea programului de lucru al factorilor poștali a determinat mari sincope în livrarea corespondenței și distribuirea pensiilor, alocațiilor și a ajutoarelor sociale în mai multe comune din județ: Gura Rîului, Marpod, Loamneș, Păuca, Cristian, Roșia, Jina, Rîu Sadului. Directorul Oficiului Județean de Poștă Sibiu a fost de acord cu propunerea primarilor de a extinde programul de lucru și a decis să întocmească un plan de mobilitate, care va rezolva problemele în zonele respective.

Asigurarea necesarului de lemne de foc pentru încălzirea locuințelor și a instituțiilor publice a fost un alt subiect pus în discuție de primari. De asemenea, prefectul Muntean a propus conducerii Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu să stabilească un program special de lucru cu reprezentanții unităților administrativ-teritoriale, pentru a scurta timpii de așteptare.

Întâlnirea de lucru de la Instituția Prefectului le-a oferit primarilor ocazia de a-și expune problemele cu care se confruntă direct în fața celor care le pot rezolva. “Până acum, noi sesizam Instituția Prefectului, care le transmitea mai departe. Consider că a fost o ședință eficientă din acest punct de vedere. Dacă promisiunile se vor și materializa, noi vom fi foarte mulțumiți”, a declarat Valentin Ivan, primarul comunei Sadu, președintele filialei județene Sibiu a Asociației Comunelor din România, se arată în comunicatul Prefecturii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*