Primarii PSD nemulțumiți de banii primiți la rectificarea bugetară

Mai mulți primari PSD din județ, însoțiți de Președintele PSD Sibiu Bogdan Trif au venit astăzi la Prefectura Sibiu pentru a-și exprima nemulțumirea vizavi de modul în care au fost distribuiți banii din Fondul de Rezervă al Primului Ministru primăriilor din județ la rectificarea bugetară.

Potrivit Președintelui PSD Sibiu Bogdan Trif, aproape 96% din fondurile primite de localitățile din județ la rectificarea bugetară au mers către localitățile cu primari PNL.

În aceste condiții primarii PSD din județ spun că nu își pot finaliza proiectele de investiții pe care le au în derulare.

Primarii i-au solicitat printr-o adresă oficială Prefectului Mircea Crețu să explice modul în care au fost distribuiți banii și cum de primăriile PNL din județ au obținut fonduri cu și de până la zece ori mai mari decât primăriile PSD.

Astfel, în timp ce orașele Dumbrăveni și Tălmaciu, conduse de primari PSD, au primit câte 100.000 de lei din fondul pentru situații de urgență, orașul Agnita, unde administrația este controlată de primar PNL, a primit 800.000 de lei. La fel cât a primit și comuna Axente Sever, controlată tot de PNL.

Primarul comunei Loamneș, Maria Greavu este foarte revoltată de suma mică pe care a primit-o comuna la rectificarea de buget, comparativ cu celelalte localități din zonă dar care sun conduse de primari PNL.

„Domnule Prefect, priviți-mă în ochi, dumneavoastră ca om sunteți responsabil pentru ceea ce faceți pentru comunitățile din județul Sibiu? Pentru că nu mi se pare corect ca Ludoș cu 10 copii la școală să primească de trei ori suma pe care a primit-o Loamneșul, sau Păuca 600.000 în condițiile în care are toată infrastructura pusă la punct, inclusiv patru școli construite noi și care nu mai funcționează pentru că sunt copii puțini și se duc într-o singură școală. Nu-i posibil așa ceva”.

Prefectul Mircea Crețu a răspuns acuzelor primarilor spunând că el a trimis dezvoltăriisumele solicitate de primării, dar că nu poate răspunde el de modul în care s-a făcut distribuirea fondurilor.

„Chiar dacă unii primari mă acuză, e doleanța lor să mă acuze de ce doresc. Dar acestea sunt sumele pe care le-am cerut, cele care mi le-au transmis dumnealor. Prin Ministerul Dezvoltării se trimit aceste cereri de sume către Guvern. Apoi, Ministerul Dezvoltării împreună cu cel al Finanțelor propun Guvernului ce sume să fie alocate. Așa este procedura. Dumneavoastră vă uitați în hotărârea de Guvern ce ministere au vizat și cereți explicații de acolo” le-a spus Mircea Crețu primarilor nemulțumiți.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*