Primăria Sibiu pregătește modernizarea celui de-al doilea tronson al Căii Dumbrăvii

“În 2022 am finalizat modernizarea Căii Dumbrăvii pe tronsonul dintre str. Ludoș și Piața Aurel Vlaicu. Acum inițiem investiția pentru modernizarea celui de-al doilea tronson al străzii, dintre Piața Aurel Vlaicu și bulevardul V. Milea, o zonă în care sunt situate mai multe instituții și blocuri, cu aglomerație în trafic. Prin această investiție vom fluidiza traficul și creăm condițiile pentru mobilitatea verde, uniformizând amenajarea uneia dintre cele mai importante artere ale orașului. Primul pas este realizarea documentațiilor tehnice, pentru care am semnat contractul în această săptămână.” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu).

FOTO: Primăria Sibiu

Contractul semnat cu firma SC Neo Plan SRL Sibiu presupune realizarea documentațiilor de avizare a lucrărilor, studii de circulație, geotehnice și topografice și expertizări ale drumului.

Prin caietul de sarcini, Primăria Sibiu a solicitat proiectantului să includă următoarele elemente:

  • Modernizarea carosabilului, pentru crearea a trei benzi de circulație: două spre centru și una în sens opus
  • Reabilitarea trotuarelor
  • Crearea de piste pentru biciclete cu zonă de siguranță
  • Plantarea de arbori
  • Modernizarea iluminatului public prin înlocuirea stâlpilor, urmând să se mențină corpurile de iluminat cu LED recent instalate; canalizația subterană pentru coborârea cablurilor de telecomunicații este deja amenajată
  • Modernizarea rețelelor de apă și canalizare.

Următorul pas în acest proiect va fi realizarea proiectului tehnic și contractarea execuției lucrărilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*