Primăria Șelimbăr mizează pe cartea digitalizării

Cei câțiva mii de cetățeni ai localității Șelimbăr, pot alege oricând, dacă își doresc, să mergă la ghișeele Primăriei sau își efectuează toate operațiunile, de acasă, online.

Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu

Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu

Proiectul digitalizării primăriei Șelimbăr a fost inițiat de către primarul Marius Grecu încă din anul 2016, în prezent toți locuitorii din Șelimbăr, Mohu, Bungard și Veștem putându-și crea un cont de utilizator pe site-ul www.primariaselimbar.ro unde, ulterior, toate operațiunile pot fi efectuate online. Fie că vorbim despre eliberarea unui certificat fiscal sau despre efectuarea altor declarații, locuitorii din comuna Selimbar pot face totul online, iar surpriza plăcută este dată de faptul că anumite operațiuni sunt rezolvate aproape instant.

Site-ul instituției se actualizează și se îmbunătățește în mod constant în funcție de modificările legislative și sugestiile primite atât din partea specialiștilor IT cât și a utilizatorilor acestei platforme.”Este un proces absolut normal să oferim posibilitatea locuitorilor să își soluționeze online solicitările și să nu mai fie nevoiți să se deplaseze fizic la sediul institutie. Este în mod cert încă un aspect cu care ne mândrim, ținând cont de faptul că nu multe primarii din țară au reușit să implementeze acest sistem. Chiar dacă se vorbeste despre proiecte de lege privind digitalizarea, noi am acționat proactiv, ne-am mobilizat si am implementat o solutie digitala pentru eficientizarea serviciilor oferite cetatenilor nostri” a declarat Marius Grecu, primarul comunei Șelimbăr.

Pentru a se simți ascultați de către edilii lor, șelimbărenii pot face și raportări on line https://primariaselimbar.ro/raporteaza-o-problema/ . Sunt rugați ca oricând să le comunice aleșilor lor dacă au văzut gropi în rețeaua de asfalt stradală, gunoaie aruncate în locuri nepermise, cerșetori, probleme la rețelele de utilități publice sau dacă au avut vreodată dispute cu funcționarii publici.

Mai mult, cetățenii sunt invitați să fie parte din viața activă a comunității lor și să completeze, bineînteles, on line un formular în care să-și prezinte așteptările din partea aleșilor lor. Formularele Chestionar de elaborare a „Strategiei de dezvoltare locală a comunei Șelimbăr, județul Sibiu, perioada 2021 – 2027” – agenți economici și Chestionar de elaborare a „Strategiei de dezvoltare locală a comunei Șelimbăr, județul Sibiu, perioada 2021 – 2027” – persoane fizice, le sunt deshise în perioada 3 – 17 august 2020: ”Dorim să aflăm care sunt așteptările oamenilor, care sunt problemele cu care se confruntă și ce proiecte consideră că sunt prioritare pentru îmbunătățirea calității vieții în Șelimbăr. Elaborarea strategiei de dezvoltare a comunei va include principalele direcții de dezvoltare pentru următorii 7 ani, motiv pentru care este necesar să ne implicăm, să ne spunem punctul de vedere și să abordăm subiecte ce vor permite Șelimbărului să se mențină în topul celor mai performante comune din țară. Dorim să  cunoaștem opinia populației, de la nevoia de școli și grădinițe până la oportunitatea realizării unui parc industrial. Totodată, având în vedere efectele pandemiei de cornavirus, ne propunem să venim în sprijinul firmelor și angajaților, prin identificare greutăților pe care le au, astfel încât noi, ca administrație locală, să venim în sprijinul întregii comunități”, a mai declarat primarul Marius Grecu.

Dana MUNTEANU

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*