Primăria Sadu, alături de militari de Ziua Armatei

Primăria comunei Sadu a transmis, cu ocazia Zilei Armatei Române, un mesaj emoționant prin care îi omagiază pe cei care au luptat cu arma în mână de-a lungul vremurilor pentru apărarea României.

Foto: Facebook Comuna Sadu

„La mulţi ani, soldaţilor români!

La mulţi ani, Armatei Române!

În fiecare an pe 25 octombrie, românii sărbătoresc Ziua Armatei Române, ce amintește de un eveniment istoric extrem de important pentru poporul nostru. Mai exact, la această dată a avut loc eliberarea țării de sub ocupație străină, ideal pentru care au luptat 525 702 militari români, iar dintre aceștia 58 330 au fost uciși, răniți sau dați dispăruți.

Ziua Armatei Române este o sărbătoare extrem de importantă pentru românii de pretutindeni, deoarece marchează eliberarea țării de sub ocupație străină, mai exact, data la care Transilvania de Nord a fost eliberată de sub ocupație horthystă, în urma victoriei de la Carei din anul 1944.

Așadar, prin eforturile acestor militari români au fost eliberate mai multe teritorii, printre care și Careii Mari și Satu Mare.

De asemenea, pe data de 25 octombrie este rememorat și omagiat curajul soldaților români, precum și eforturile depuse de înaintași pentru a recuceri teritoriile românești. Sărbătorirea Zilei Armatei Române a fost introdusă în anul 1959, prin Decretul nr.381, iar de atunci, au loc în fiecare an o serie de evenimente care omagiază această zi de o mare însemnătate istorică” au transmis reprezentanții Primăriei Sadu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*