Primăria Avrig construiește cuiburi noi pentru berze

La început de primăvară, Primăria Orașului Avrig le-a construit berzelor care își fac cuiburi pe stâlpii din oraș, structuri mai trainice și mai sigure.

Foto: Facebook Primăria Orașului Avrig

Cuiburile lor trebuie să fie poziționate deasupra cablurilor de tensiune. Astfel, grațioasele păsări sunt în siguranță, iar oamenii scapă de penele de curent, cauzate de multe ori, de faptul că berzele aduc în cuiburi bucăți din metal, care alunecă și provoacă scurtcircuite.

Foto: Facebook Primăria Orașului Avrig

„Ne-am gândit să venim cu un mic ajutor în întâmpinarea berzelor care își fac cuiburi, de mulți ani, în oraș și localitățile aparținătoare. Angajații noștri de la Serviciul de Administrare a Domeniului Public au confecționat șase structuri de susținere din metal, de 120 x 120 cm, pentru a ajuta fundația cuiburilor. În colaborare cu Electrica, zilele acestea, am reușit să le și montăm pe stâlpii de electricitate din Avrig, Bradu și Săcădate. Cuiburile vechi erau destul de periculoade, unele fiind construite chiar pe cablurile de curent. În plus, aceste cuiburi sunt refolosite mulți ani la rând, astfel că, sperăm că vor fi folosite de multe generații de berze”, a explicat viceprimarul Ciprian Stoișor, care a coordonat această operațiune.

Foto: Facebook Primăria Orașului Avrig

Barza albă cuibărește cel mai frecvent pe stâlpii rețelelor electrice, pe acoperișuri sau pe trunchiuri de copac. Populația de berze din țara noastră reprezintă un procent important din populația la nivel european a acestei specii, monitorizarea speciei fiind astfel foarte importantă. Numărul berzelor a scăzut îngrijorător pe parcursul secolului trecut, stabilizându-se doar în ultimele decenii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*