Prietenii Mocăniței și Ambulanța pentru Monumente caută țiglă veche, pentru repararea depoului din Sibiul al mocăniței

Asociația Prietenii Mocăniței și Ambulanța pentru Monumente Transilvania Sud și-au dat mâna pentru repararea depoului mocăniței din Sibiu. Caută țiglă veche, fabricată în 1910, pentru repararea acoperișului și pentru a reda aspectul istoric al clădirii.

Foto: Asociația Prietenii Mocăniței

Asociația Prietenii Mocăniței, cu sprijinul Ambulanței pentru Monumente și-au propus să repare vechiul depou din Sibiu al mocăniței, dar să și redea aspectul istoric al clădirii. Acoperișuș acesteaia a fost reparat în 2003 și a fost acoperit parțial cu țiglă nouă, însă aceata s-a deteriorat deja. Partea care a rămas acoperită cu țigla veche originaă, însă,  a rezistat în timp. Așadar, acum voluntarii caută țiglă țiglă Kikinda patent 272, fabricată în 1910, pentru a repara acoperișul. Orice sprijin din partea sibienilor este binevenit!

Foto: Asociația Prietenii Mocăniței

”Din păcate, timpul nu a fost blând nici cu acoperișul depoului mocăniței din Sibiu. Deși jumătate din acoperiș a fost acoperit cu țiglă nouă la ultima reparație a depoului, în anul 2003, aproape toată s-a rupt sau exfoliat, în timp ce țigla originală de la 1910 de pe cealaltă jumătate încă rezistă cu stoicism. În pregătirea unei intervenții mai ample la acoperiș împreună cu Ambulanța pentru Monumente – Transilvania Sud, suntem în căutare de același model de țiglă ca cele originale, pentru a reda aspectul istoric și pentru a fi siguri că mai rezista 100 de ani. Așadar, dacă știți pe undeva un stoc de țiglă Kikinda patent 272 (vezi ultimele 3 poze), dați-ne de știre!”, fac apel voluntarii Asociației Prietenii Mocăniței.

Foto: Asociația Prietenii Mocăniței

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*