Prietenii mocăniței ”luptă” cu gunoaiele aruncate de localnici în gara din Cornățel

Voluntarii Asociației ”Prieteni Mocăniței” se confruntă cu o problemă extrem de neplăcută, atât pentru ei cât și pentru turiști: gunoiale aruncate de localnici în parcarea din fața gării din Cornățel. Și la depoul din Sibiu al mocăniței au avut o problemă asemănătoare.

Foto: Asociația Prietenii Mocăniței
”Nu știm cum se face că mereu când ne apucăm de curățat gunoaie undeva pe linie, universul ne dă și mai multe gunoaie altundeva pe linie! Așa s-a întâmplat și sâmbătă, când, după o dimineață de curățat șahturile din fața depoului mocăniței din Sibiu de straturi seculare de gunoi aruncat de vecini, la Cornățel găsim surpriza asta plină de plastic, fierătănii, resturi de haine și puternic mirositoare a canal fix în parcarea din fața gării, unde parchează turiștii mocăniței. Ce-i drept, două grămezi răsăriseră și puțin mai încolo, fix pe marginea drumului județean, dar tot lângă gară, ca să poată fi admirate din tren. Ghiciți care a fost prima și ultima impresie a celor câteva sute de turiști ai mocăniței din acest weekend?”, povestesc reprezentanții Asociației Prietenii Mocăniței”.
Tot ei spun că s-au mai confruntat cu o situație similarară în urmă cu câțiva ani. ”Pare să se repete situația din urmă cu câțiva ani, când primăria Roșia îi îndemna pe localnici să depoziteze molozul în “groapa” din fața gării, doar că localnicii înțelegeau prin moloz orice fel de gunoi. Câți pamperși plini am cules noi atunci ca să putem măcar respira în gară… Iar acea groapă era de fapt șanțul căii ferate, a cărui astupare ne colmatează acum la fiecare ploaie macazul de la intrarea în gară”, explică voluntarii

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*