Prezentări științifice și conferință Constantin Dulcan la Zilele Medicale ale Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu

Prima ediție a Zilelor Medicale ale Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu va fi organizată în perioada 19-20 octombrie 2023. Manifestarea va include organizarea unei conferințe științifice, intitulată „Evoluția patologiilor pulmonare în contextul actual. Implicații intra și interdisciplinare”, în data de 20 octombrie.

Astfel, medici pneumologi din cadrul spitalului și ai altor spitale din țară vor susține prezentări științifice în care vor aduce în atenția publicului de specialitate noutăți din domeniul patologiilor pulmonare. În plus, în cadrul conferinței vor susține lucrări și medici din alte specialități, precum Chirurgie, Cardiologie, Alergologie sau Psihiatrie, pentru a atrage atenția cu privire la interferențele și complicațiile bolilor pulmonare.

De asemenea, sub egida Zilelor Medicale ale Spitalului de Pneumoftiziologie va fi organizată o conferință pentru publicul larg, intitulată „Suntem ceea ce gândim”, susținută de celebrul profesor doctor, Constantin Dulcan și prof.dr. Mihaela Stroe. Conferința își propune să prezinte comunității sibiene influențele pe care gândurile și emoțiile le au asupra sănătății fizice.

„Zilele Medicale vor aduce în atenția personalului din Sănătate noutăți în materia bolilor pulmonare. Ne dorim ca experientele și concluziile  pe care medicii noștri le au la ora actuală cu privire la tratarea unor anumite patologii să aducă plus valoare pentru vindecarea cu succes a pacienților. De asemenea, avem în vedere și publicul larg, comunitatea sibiană, astfel încât am organizat și o conferință pe care o va susține renumitul  profesor Constantin Dulcan, eveniment care va fi cu siguranță memorabil și ne va da repere ca să trăim în armonie cu noi înșine, pentru a fi cât mai sănătoși”, spune Cristian Roman, Manager Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

„Spitalul nostru are o tradiție în organizarea diverselor manifestări – Ziua Tuberculozei, Zilele BPOC, Campania Antifumat, care anul acesta a avut un răsunet internațional, precum și organizarea unor sesiuni de spirometrii gratuite în diverse locații publice, pentru a veni în sprijinul populației Sibiului. Astfel, sperăm ca și aceste Zile Medicale să fie un succes, așa cum au fost și celelalte acțiuni ale noastre, întrucât ne dorim să transmitem ceva din experiența noastră ca spital, ca pneumologi, programul științific al manifestării acoperind o tematică vastă”, a declarat dr. Lavinia Danciu, Director Medical Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu.

Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu este singurul spital de monospecialitate în care sunt tratate patologiile pulmonare ale  cetățenilor din judetul Sibiu. În plus, unitatea sanitară tratează și pacienți din județele litrofe – Vâlcea, Mureș, Hunedoara, Alba sau Brașov.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*