Prezență impresionantă la Sibiu Sands. Programul complet

Sibiu Sands a ajuns anul acesta la cea de-a 11-a ediție. Evenimentul se desfășoară în perioada 4-14 iulie, în Piața Mică, în prima zi desfășurându-se meciurile de calificare pentru categoria Amatori. Prezența la eveniment este din nou una impresionantă. 

FOTO: organizatori

29 echipe la masculin și 18 la feminin s-au înscris anul acesta la categoria Amatori, 29 echipe de fete participă la categoria U16, iar la Seniori la această ediție iau parte 19 echipe la masculin și 14 la feminin, fiecare având câte 2 echipe înscrise din Republica Moldova.

În total, 109 echipe vor lupta anul acesta pentru locuri pe podium, cei mai mulți jucători venind din Arad, Cluj, Oradea, București, Timișoara, Sibiu și Galați.

Organizatorii pun la bătaie anul acesta premii în valoare totală de 5.500 de euro.

„Faptul că doi ani la rând competiția noastră s-a bucurat de o prezență atât de mare ne onorează și ne întărește convingerea că Sibiu Sands e un eveniment-reper pentru iubitorii voleiului pe plajă care vor să își testeze limitele. Începem din nou cu o categorie specială pentru noi, cea de Amatori, acolo unde anul acesta și-au arătat interesul atât de mulți sportivi încât ne-am văzut nevoiți să mai adăugăm o zi de competiție dedicată exclusiv calificărilor pe tabloul principal”, transmit organizatorii Sibiu Sands.

Terenul este omologat de Federația Internațională de Volei. Pe astfel de terenuri se desfășoară campionatele mondiale. Publicul va avea la dispoziție o tribună de 320 de locuri, de la care fiecare va putea să își susțină favoriții.

Turneul va debuta cu categoria amatori, unde jucătorii nelegitimați vor avea pentru al doilea an consecutiv un weekend dedicat în cadrul Sibiu Sands.

Program:

Programul complet va putea fi consultat live pe site-ul Beach Volley România (https://beachvolleyromania.ro/event/227/games).

Calificările Hobby (4 iulie) se vor juca între ultimele 10 echipe din ordinea punctajului, pe tablou de 12 cu dublă eliminare, la masculin, iar la categoria feminin vor lupta pentru un loc în turneu ultimele 4 echipe, sub forma unei grupe. Programul va fi între ora 9 și ora 21, în 4 iulie, iar băieții vor fi cei care vor deschide seria meciurilor.

Categoria Hobby (5-7 iulie) va oferi jucătorilor nelegitimați din nou oportunitatea de a se bucura de meciuri susținute din tribune de publicul devenit prieten al turneului, în acești zece ani.

Categoria Under Age (9-10 iulie) are scopul de a promova și dezvolta talentul tinerilor sportivi, oferindu-le o platformă de performanță și vizibilitate.

Categoria Profi/Legitimați (11-14 iulie) îi așteaptă pe jucătorii profesioniști să își depășească limitele și să lupte pentru un loc pe podiumul Sibiu Sands.

Regulile jocului:

Echipele vor juca după regulile Federaţiei Internaţionale de Volei, într-un sistem eliminatoriu – echipa care câştigă înaintează în clasament, echipa care pierde mai are şansa unui ultim meci. Dacă îl pierde, iese din competiţie, dacă îl câştigă, înaintează pe tabelul competiţional. În final, vor rămâne doar patru echipe care vor juca finala mare şi finala mică.

Fiecare meci va fi câştigat de echipa care câştigă două seturi, în caz de egalitate de seturi 1-1, câştigă cel care ia al treilea set. Primele două seturi se vor juca până la punctul 21, cu diferenţă de 2 puncte, fără punct limită. Dacă este cazul, al treilea set se va juca până la 15, tot cu 2 puncte diferenţă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*