Prezență extatică pe scena Sibiu Dans Festival 2018

Casa de Cultură a Studenților Sibiu vă invită și în acest an la Sibiu Dans Festival – ediția a XV-a. În perioada 29-30 iunie 2018, studenții din treisprezece centre universitare din întreaga țară se vor întrece și își vor etala tehnica și talentul impresionant în fața întregii lumi.

Ziua de ieri, 28 iunie 2018, a demonstrat publicului sibian că în vremurile în care trăim dansul trebuie să provoace, să sfâșie chiar, pentru a le reaminti oamenilor că nu pot trăi fără el. Această sarcină a purtat marca Hugo Wolff – regizorul și coregraful Companiei de Teatru-Dans Microbis, companie care a sărbătorit 25 de ani de activitate. Atât filmul aniversar, cât și premiera spectacolului „Colecționarul”, au demonstrat valoarea incontestabilă a dansatorilor sibieni.

Acerba competiție îi așteaptă pe tinerii din întreaga țară vineri, 29 iunie 2018 și sâmbătă, 30 iunie 2018, ora 20:00, în Piața Mică din Sibiu. Conform tradiției deținătorii trofeului ediției anterioare vor prezenta un spectacol de dans pus în scenă doar pentru Sibiu Dans Festival, sâmbătă, 30 iunie 2018. Formația Matrix a Casei de Cultură a Studenților Timișoara va încânta publicul sibian cu spectacolul „Colierul”, un spectacol despre putere, avuție și ambiție, obiective care, pentru a fi atinse „oamenii urmează diferite căi, folosindu-se cât mai bine de cunoștințele asimilate și abilitățile predominante. Astfel unii muncesc din plin, cu devotamentul necesar, iar alții aleg drumul scurt, intrând pur și simplu în posesia a ceea ce-și doresc, cu orice preț, eliminând fiecare obstacol, indiferent de natura lui”, afirmă Irina Obîrșan Nedelcu, coregraful și coordonatorul acestui spectacol. Veți viziona un spectacol presărat de solidaritate, individualism, prietenie, vrajbă, iubire, ură, recunoștință, trădare, fericire, tristețe, cuvinte ce generează un amestec de sentimente, un adevărat caleidoscop emoțional. Angrenați de aceste sentimente, oamenii acționează de-a lungul vieții lor luând deciziile călăuzitoare.

Spectacolul este urmat de momentul așteptat de către toți concurenții, premierea, în cadrul căreia cei mai talentați tineri vor primi premii și marele trofeu Sibiu Dans Festival.

„Evenimentul reprezintă deja o tradiție, iar această ediție va confirma încă o dată valoarea și amploarea acestuia. Sibiu Dans Festival este festivalul studențesc de dans de cea mai mare anvergură din România și ne bucurăm că în acest an a fost însoțit de aniversarea și mult așteptata premieră a Companiei de Teatru-Dans Microbis”, a declarat Liliana Popescu, directorul Casei de Cultură a Studenților Sibiu.

Sibiu Dans Festival 2018 este organizat de Casa de Cultură a Studenților Sibiu și co-finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, Consiliul Județean Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

Pentru cei departe de țară sau care nu vor fi în Sibiu, spectacolele vor fi transmise live pe facebook.com/CasaStudentilorSibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*