Președintele Iohannis îi liniștește pe români: „Nu avem date care să indice că România ar fi ţintită printr-o agresiune”

Nu există date care să indice că România ar fi ţintită printr-o agresiune, a declarat, vineri, preşedintele Klaus Iohannis.

Declarația șefului statului a fost făcută în cadrul unei declaraţii de presă comune cu vicepreşedintele SUA, Kamala Harris, aflată în vizită la Bucureşti.

„Pot să subliniez că nu avem date care indică că România ar fi ţintită printr-o agresiune. Pe de altă parte, este foarte clar că această acţiune a Rusiei, acest război declanşat împotriva Ucrainei a produs cu certitudine un rezultat vizibil, ferm, clar şi acesta este unitatea NATO şi hotărârea aliaţilor din NATO de a sta împreună şi de a se apăra împreună”, a precizat preşedintele Iohannis, la Palatul Cotroceni, potrivit Monitorul de Cluj.

La rândul său, Kamala Harris a reiterat că un atac împotriva unui stat membru NATO reprezintă un atac împotriva tuturor celorlalte state membre ale alianţei.

„Aşa cum ştie poporul român, aşa cum ştim cu toţii, este o situaţie dinamică şi, cu trecerea timpului, tot timpul evaluăm situaţia care există. În ceea ce priveşte ce s-ar putea întâmpla… în ceea ce priveşte comportamentul lui Putin, nu pot să speculez, însă, noi suntem foarte fermi şi este clar, ca membri ai NATO, un atac împotriva unei ţări este un atac împotriva tuturor”, a declarat ea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*