Presa, la control! „Ne citești, dar ne cunoști?”

Sute de sibieni au aflat mai multe despre Mesagerul de Sibiu și alte instituții media locale, la cea de-a doua ediție a proiectului „Întâlnire cu presa”, desfășurat la Sibiu în perioada 19-25  noiembrie.

1

Jurnaliștii și managerii de presă din Sibiu, la întâlnirea informală cu primarul interimar Astrid Fodor

Miercuri a fost ultima zi în care publicul a putut vizita expoziţia dedicată instituţiilor de profil, în curtea interioară a Primăriei Sibiu. Publicaţiile scrise, radiourile şi televiziunile de la Sibiu s-au prezentat sub motto-ul „Ne citeşti, dar ne cunoşti?“. La ediţia din acest an a proiectului au participat 17 instituţii media, reprezentând atât presa scrisă, cât şi audio-video. În premieră, au fost prezente posturile de radio din municipiul Mediaş şi revistele sibiene cu profil cultural.

Semnale

În premieră, primarul interimar Astrid Fodor a invitat participanţii la proiect la o întâlnire informală, în biroul său, pentru a afla care sunt greutăţile cu care se confruntă societăţile care editează presa sau deţin licenţe radio-TV. Mesagerul de Sibiu a fost reprezentat de directorul general Sorin Stanislav, redactorul șef Mihai Colibaba și redactorul Cosmin Pal. „Întâlnire cu presa“ a prilejuit și o întâlnire cu reprezentanţii mediului politic, invitaţi de organizatori la un mic dejun în compania jurnaliştilor. Liderii de partide prezenţi au aflat cu această ocazie care sunt dificultăţile pe care le întâmpină  editorii de presă scrisă în activitatea de distribuţie, dar şi care sunt, în opinia deţinătorilor de licenţe radio-TV, modificările legislative care i-ar ajuta.

Agenda proiectului a inclus şi o întâlnire a purtătorilor de cuvânt din instituţiile la care jurnaliştii apelează cel mai des: Primăria Sibiu, Consiliul Judeţean,  Poliţia, Jandarmeria, Spitalul Judeţean, Academia Forţelor Terestre, Universitatea „Lucian Blaga” şi Teatrul Naţional „Radu Stanca”. Un alt eveniment i-a implicat pe studenţii de la Jurnalistică, la o întâlnire cu potenţialii lor angajatori. În prezenţa profesorilor Ioana Bărbulescu şi Lucian Grozea a avut loc un dialog despre ce cred jurnaliștii că ar trebui să afle studenţii despre meseria lor, în plus faţă de ceea ce învaţă la cursuri, astfel încât traseul lor profesional să fie de succes.

Planuri pentru 2016

„Întâlnire cu presa” este un proiect organizat de Asociaţia pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu (AIOS), în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Sibiu, cofinanţat de Consiliul Local Sibiu şi sprijinit de Trans Agape. AIOS îşi propune, la recomandarea reprezentanţilor mass-media, să includă în agenda „Întâlnirii cu  presa” de anul viitor și o întâlnire a bloggerilor, precum şi sesiuni de perfecţionare profesională susţinute de specialişti.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*