Preparate cu ingrediente locale la festivalul „Gustos.Românesc!”

Studenții și absolvenții Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu și cei ai USAMV București revin în Piața Mică într-o nouă ediție a festivalului gastronomic „Gustos.Românesc!”.

În 28 septembrie, studenți și absolvenți ai celor două instituții de învățământ superior care au dezvoltat afaceri în domeniul gastronomic vor veni în fața sibienilor și a turiștilor cu preparate pregătite exclusiv din ingrediente locale.

Demonstrațiile culinare vor începe la ora 10,00 și vor putea fi degustate preparate din berbecuț, vițel, porc și dulciuri tradiționale, dar prezentate într-o formă modernă.

„Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este unul din promotorii proiectului Sibiu Capitală Gastronomică Europeană 2019, iar prin astfel de evenimente ne dorim să aducem în faţa sibienilor şi a turiştilor produse şi preparate sibiene sută la sută, dorim să încurajăm dezvoltarea producătorilor locali, pentru că ei poartă amprenta autentic locală. Prin ei, Sibiul poate deveni o destinaţie gastronomică recunoscută la nivel internaţional”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS.

Decorul din Piaţa Mică va fi unul de asemenea rustic, iar atmosfera va fi întreţinută de ansamblul vocal ”Doruri sibiene”, și elevi ai Școlii Populare de Arte și Meserii ”Ilie Micu” Sibiu, clasa de canto muzică populară, ambele fiind coordonate de Izabela Tomiță.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*