Premieră la Transylvanian Grand Prix. Pe parchet vor evolua peste 700 de perechi de dansatori, printre cei mai buni din lume

Pentru al 7-lea an consecutiv, clubul sportiv Fantasy Dance aduce la Sibiu cei mai buni dansatori sportivi din lume, reuniți sub egida evenimentului Transylvanian Grand Prix.

Prima ediție Transylvanian Grand Prix la Sibiu a avut loc în anul 2015, o competiție de tip World Open, etapă a circuitului mondial de dans sportiv la secțiunile standard și latino iar de atunci, publicul sibian a avut ocazia să participe la nu mai puțin de 7 Campionate Mondiale și Europene pe parcursul acestor ani.

Competiția s-a stabilit definitiv la Sibiu și a devenit una dintre cele mai importante competiții de profil din Europa.

Anul acesta, Transylvanian Grand Prix vine cu o nouă premieră, trei campionate mondiale și un campionat European urmând să se desfășoare în acest weekend la Sibiu, Campionatul Mondial de Sub 21 Latino, Campionatul Mondial de Senior I Standard, Campionatul Mondial de Showdance Standard și Campionatul European de Tineret Standard.

Sportivi din peste 42 de țări vor concura pentru titlurile mondiale și titlul european, dar și la secțiunile de Open Standard și Latino, structurate pe categorii de vârstă, Juvenil/Copii I 6-11 ani, Juniori I 12-13 ani, Junior II 14-15 ani, Tineret 16-18 ani și Adulti 19-34 ani.

Competiția este arbitrată de oficiali din 29 de țări, 60 de arbitri internaționali și peste 50 de arbitri și oficiali români.

În total, pe parchet vor evolua peste 700 de perechi de dansatori, printre cei mai buni din lume. Campionii și vicecampionii din fiecare țară vor participa la Campionatul Mondial de Showdance Standard și la Campionatul European de Tineret Standard. La Mondialul de Sub21 Latino și Senior I Standard și-au anunțat deja prezența numeroase echipe din topul clasamentului.

Cei mai bine clasați participanți la TGP 2022 până în acest moment, secțiunea latino, sunt Alexandru Miculescu/Andra Păcurar din România, pe locul 4 mondial în acest moment, echipa din Ungaria Hidi Balasz/Kis Violeta, ocupanții poziției 9 și Mihai Alexandru Cristian/Georgiana Barbu din România, ocupanții poziției cu numărul 11.
Numeroase echipe din top 50 mondial sunt înscrise și în categoria Standard, unde vor fi interesant de urmărit evoluțiile perechilor Rareș Cojoc/Andreea Matei – România actualii ocupanți a primului loc în clasamentul mondial, o premieră pentru dansul sportiv din România, Evgeny Nikitin/Valeria Menyaylo din Azerbaijan pe locul 13 mondial și Paul Rednic/Roxana Lucaciu din România pe locul 21 mondial.

Transylvania Grand Prix are loc între 4 și 6 noiembrie la Sala Transilvania. Concursurile vor începe în fiecare zi, de la ora 8 până la ora 23:00. Galele finale ale competiției vor avea loc sâmbătă și duminică, de la ora 19:00.

Organizatorii au pregătit o transmisiune live multi-cam, pe întreaga durata a evenimentului. Astfel, iubitorii dansului sportiv vor putea urmări evoluția perechilor preferate în transmisiunea disponibilă pe site-ul evenimentului, www.transylvaniangrandprix.ro. De asemenea, TVR Timișoara va transmite competiția în zilele de 5 și 6 noiembrie, între orele 19 și 23 iar pe TVR3, duminică, între orele 19 și 22.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*