Premieră la Sibiu: astăzi va fi expusă pictura care îl imortalizează pe Partenie Cosma, directorul Băncii Albina

Astăzi, între orele 18.00 și 21.00, în sala expozițională a Primăriei Sibiu, va fi expusă în premieră în România pictura care îl imortalizează pe Partenie Cosma, directorul Băncii Albina, o operă de artă semnată de pictorul Kimon Loghi, artist definitoriu pentru europenismul românesc al anilor 1900-1920.

foto: Primăria municipiului Sibiu

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului „Sibiu smart culture, blooming Heritage tradition”. Vor participa, printre alții și prof. dr. ing. Szombatfalvi Torok Francisc, președintele și vicepreședintele Asociației ASTRA – prof. univ. dr. Dumitru Acu și prof. univ. dr. Ioana Crețu – care vor puncta donațiile primite de Asociațiune de la Banca Albina în timpul directoratului lui Partenie Cosma, publicistul Mihai Hurezeanu care va vorbi despre autorul picturii și doamna Georgeta Cosma – președintele Asociației Județene Transilvania a Pensionarilor din Sibiu și proprietar al picturii-.

Evenimentul se va încheia cu lansarea volumului de poezii „Iubirea din avionul de hârtie” semnată de doamna dr. Violina-Georgeta Mezdrea și cu prezentarea volumului științific „Metaphysics, truth and artificial intelligence” care include o cercetare despre pictorul Kimon Loghi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*