Premieră la nivel european. Noaptea Muzeelor la Sate în 2 septembrie

Prima ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor la Sate va avea loc sâmbătă, 2 septembrie 2023, și propune publicului peste o sută de obiective, evenimente culturale și programe educative organizate de entități muzeale sau organizații private, în spații cu valoare istorică și de patrimoniu din satele și comunele din 32 de județe ale României.

Foto: Facebook Primăria Comunei Rășinari

O premieră la nivel european, noua marcă culturală propusă de Rețeaua Națională a Muzeelor invită vizitatorii să descopere o lume neștiută a spațiului rural din România: muzee și colecții muzeale, case memoriale, gospodării țărănești conservate in situ, castele, domenii nobiliare, cetăți, biserici fortificate sau de lemn, colecții de artă și istorie religioasă ale unor ansambluri mănăstirești, muzee parohiale, centre de artă, ateliere, centre culturale, mori, mausolee, hambare, centre de pompieri și multe alte atracții.

Cu ocazia acestui eveniment se va lansa şi un kit pedagogic ce va fi pus gratuit la dispoziţia participanţilor interesaţi în organizarea de programe educative pentru copiii şi tinerii din satele şi comunele ţării.

„Vom lansa și un kit pedagogic, mai exact un pachet complet care conține fișe de programe educative, instrumente și resurse pentru implementarea lor, ce va fi pus gratuit la dispoziția participanților interesați în organizarea de programe educative pentru copiii și tinerii din satele și comunele țării. Recomandăm includerea acestor ateliere pentru copii în programul oferit cu ocazia acestui eveniment”, transmit inițiatorii proiectului.

Detalii complete despre organizarea generală și programul evenimentelor din 2 septembrie se actualizează permanent pe website-ul Noaptea Muzeelor, în secțiunea  https://noapteamuzeelor.org/noaptea-muzeelor-la-sate/participanti/, precum și pe rețelele de comunicare ale instituțiilor culturale implicate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*