PREMIERĂ de Noaptea Muzeelor: Sinagoga evreiască va fi deschisă publicului

Alexandru Chituță, directorul interimar al Muzeului Național Brukenthal a anunțat astăzi că muzeul sibian va participa la Noaptea Muzeelor cu trei spații. În plus, au fost făcute demersuri pe lângă comunitatea evreiască din Sibiu pentru ca Sinagoga de pe strada Constituției să își deschidă porțile pentru public, în premieră, cu ocazia Nopții Muzeelor.

Foto: Arhiva Mesagerul de Sibiu

În Noaptea Muzeelor, eveniment organizat în data de 13 mai, Sinagoga de pe strada Constituției din Sibiu își va deschide porțile pentru public. Monumentul istoric va putea fi vizitat între orele 18.30 – 24.00.

Acest lucru va fi posibil datorită demersurilor făcute de conducerea Muzeului Național Brukenthal pe lângă comunitatea evreiască din Sibiu.

”Oamenii de la Muzeul Național Brukenthal vor fi acolo și vor avea grijă ca acest spațiu să fie deschis, cu un anumit asterix: dorim ca vizita la sinagogă să aibă și o latură de ajutorare a comunității, și mai ales a sinagogii. Așadar, cei care vor vizita și vor dori să facă o donație pentru salvarea și restaurarea sinagogii, o vor putea face acolo. Este o vizită gratuită, însă avem și acest apel de a dona de la 1 leu în sus pentru sinagoga din Sibiu”, explică Alexandru Chituță.

Totodată Chituță a anunțat că Muzeul Național Brukenthal participă la evenimentul Noaptea Muzeelor cu trei spații. Este vorba despre Muzeul de Artă Contemporană de pe strada Tribunei, cu expoziția temporară de la parter și depozitul vizitabil de la etaj, Muzeul Cinegetic ”August von Spiess” de pe Strada Școala de Înot și după foarte mult timp, va fi deschisă publicului și Sala Rupestră din Piața Mică.

Acestea vor putea fi vizitate în intervalul orar 18.00 – 23.30.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*