Premieră absolută: „Scandal For two” semnată și interpretată de celebrul violoncelist Denis Shapovalov în primă audiție mondială la Sibiu și Miercurea Ciuc

Denis Shapovalov, violoncelist de renume mondial, dirijor și compozitor, laureat al Concursului Internațional Ceaikovski (1998) concertează la Sibiu și Miercurea Ciuc pe 2 și 3 iunie, alături de violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev, pianista Monica Florescu și Orchestra de Cameră Ciuc.

foto: Asociația Florescu – Fernandez & Friends

Concertele încep pe 2 iunie, la Sibiu, cu un prim recital de la ora 11:00 (pentru copii), în incinta ATU Toys (Str. 9 Mai, nr. 10), și de la ora 19:00 (pentru familii), la Catedrala Evanghelică Sf. Maria (Piața Huet, nr. 1), în cadrul festivalului de muzică clasică pentru copii și familii The Sound of Childhood. Pe 3 iunie, artiștii vor evolua pe scena Cinematografului Csíki Mozi din Miercurea Ciuc, începând cu ora 19:00. Intrarea la ambele recitaluri din Sibiu este liberă.

Solist de o mare profunzime, Denis Shapovalov a fost descris de legendarul Mstislav Rostropovici ca fiind un artist cu un „talent strălucitor, de care poate fi mândru în fața întregii lumi”. Artist deplin, pentru care muzica este un mod viață, Shapovalov și-a demonstrat virtuozitatea în numeroase concerte și concursuri, dintre care cel mai important este Concursul Internațional Ceaikovski din 1998, când a obținut Premiul I și Medalia de Aur cu unanimitate de voturi din partea juriului.

Prezent pentru prima dată la Sibiu, Denis Shapovalov va urca pe scenă în dublă ipostază artistică: aceea de solist, dar și de compozitor. Publicul va asculta în premieră absolută Concertul pentru două violoncele și orchestră de coarde Scandal în doi (Scandal For Two), dar și Variații pe tema Capriciului nr. 24 Paganini în Rock pentru două violoncele și orchestră de coarde, lucrări care poartă semnătura artistului Denis Shapovalov, fiind interpretate împreună cu violoncelistul Makcim Fernandez Samodaiev și Orchestra de Cameră Ciuc. Din program face parte și Concertul pentru două violoncele și orchestră de coarde în sol minor, RV. 531 de Antonio Vivaldi.

În postură solistică va evolua și pianista Monica Florescu, care va interpreta Concertul nr. 12 în La Major pentru pian și orchestră de coarde, KV 414 de Wolfgang Amadeus Mozart, în compania Orchestrei de Cameră Ciuc, ansamblu cu care pianista Monica Florescu a avut numeroase colaborări în ultimii ani, atât în cadrul Stagiunii Camerale Florescu-Fernandez & Friends, cât și ca solistă invitată a Stagiunii Simfonice din Miercurea Ciuc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*