Prelegere emoționantă despre adolescență, în închisorile comuniste, la Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal organizează în premieră o prelegere specială intitulată „Adolescența din spatele gratiilor” cu Niculina Moica, o fostă deținută politic care a suferit în închisorile regimului comunist. Evenimentul, care are loc astăzi în Sibiu, oferă o oportunitate unică de a afla povestea sa curajoasă și dureroasă, care își propune să sensibilizeze publicul cu privire la consecințele regimului opresiv din trecut.

FOTO: Muzeul Național Brukenthal

Cu ocazia Zilei Internaționale de susținere a Victimelor Torturii, Muzeul Național Brukenthal organizează prelegerea „Adolescența din spatele gratiilor”, având onoarea ca în calitate de invitat special să o aibă alături pe Niculina Moica, fostă deținută politic în perioada regimului comunist.

Niculina Moica a fost arestată în 1959, la numai cincisprezece ani, pentru aderența la organizația anticomunistă Uniunea Tineretului Liber, inițiată de elevii unei școli din Reghin.

Între anii 1959 și 1964, a trecut prin penitenciarele Târgu Mureș, Jilava, Botoșani, Arad și Oradea.

La mai bine de o jumătate de secol de la eliberare, Niculina Moica își dovedește curajul de a împărtăși crunta sa experiență carcerală în fața publicului sibian.

Evenimentul va avea loc astăzi, 27 iunie 2023, la ora 11:00, în Sala Multimedia din Casa Albastră (Piața Mare, nr. 5, Sibiu).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*