Pregătiți de spectacol? CSU Sibiu întâlnește „lanterna“ CSM Focșani

CSU Sibiu încheie mâine prima parte a sezonului cu un meci în Sala Transilvania. De la ora 18, întâlnește „lanterna“ CSM 2007 Focșani, în cadrul Conferinței B, în runda a 18-a a Ligii Naționale de baschet masculin. Calificată în Top 10 încă de acum 2 etape, echipa sibiană va avea parte de un bun „antrenament cu public“ înainte de cursa spre play-off.

foto: facebook/CSU Sibiu

Rinkevicius și elevii săi au bifat 4 victorii în ultimele 5 partide, reușind să revină după o serie neagră de 2-5 înregistrată pe timpul și la scurt timp după participarea în Grupa B a FIBA Europe Cup. Și-au asigurat prezența între cele mai bune 10 echipe din Ligă cu o etapă mai repede decât sezonul trecut, când a făcut-o în penultima rundă, într-o deplasare la Ploiești.

„Vulturii“ vin după o nouă victorie la Ploiești, la o singură posesie de această dată, 89-87 (47-38), meci care a consemnat debutul lui Elias Drăgan (16 ani) în Liga Națională, tânărul baschetbalist sibian reușind 9 puncte!

Elias Drăgan, debut de vis în LNBM

De partea cealaltă, CSM Focșani s-a obișnuit de ceva vreme cu ideea de a juca din nou pentru locurile 11-18, având o singură victorie în 15 partide. În runda trecută a cedat acasă, 67-95 în fața CSM CSU Oradea, meci în care americanul Sherwood Brown (CSM Focșani) a marcat nu mai puțin de 33 de puncte, adăugând 9 recuperări și 2 intercepții, cu un index al eficienței de 35 de unități. La echipa vizitatoare joacă și tânărul sibian Dragoș Axinte (21 de ani). Acesta a evoluat în toate partidele, cu o medie de 20,20 minute/meci, reușind 53 de puncte în total, cele mai multe – 8 chiar în dauna CSU Sibiu, în înfrângerea la limită din tur, scor 70-73.

Prețul biletelor de intrare e 25 de lei în toate sectoarele, copiii până în 6 ani având acces gratuit fără loc asigurat. Pentru cei care doresc să achiziționeze bilete online, acestea sunt disponibile AICI

Programul etapei a 18-a:

Vineri, 19 ianuarie

FC Argeș Pitești – CSM Târgu Mureș – ora 18.15 (Conferința B)

Sâmbătă, 20 ianuarie

CSU Sibiu – CSM Focșani – ora 18.00 (Conferința B)

SCM U Craiova – CSM Petrolul Ploiești – ora 18.00 (Conferința B)

CSM Oradea – CS Vâlcea 1924 – ora 18.00 (Conferința B)

Rapid București – Laguna București – ora 18.00 (Conferința A)

CSM Galați – CSO Voluntari – ora 18.00 (Conferința A)

U-BT Cluj-Napoca – CSM Corona Brașov – ora 18.00 (Conferința A)

SCM Timișoara – CSM Târgu Jiu – ora 18.00 (Conferința A)

Dinamo București și CSM Constanța stau.

În urma etapelor desfășurate până acum, se cunosc deja echipele care vor continua lupta pentru supremație. În Top 10 vor evolua CSU Sibiu, CSM Oradea, FC Argeș, CSM Târgu Mureș, CSM Constanța, U-BT Cluj-Napoca, CSO Voluntari, Dinamo București, Rapid București și CSM Corona Brașov.

În competiția pentru locurile 11-18 vor juca CS Vâlcea 1924, SCM U Craiova, CSM Petrolul Ploiești, CSM Focșani, CSM Târgu Jiu, SCM Timișoara, CSM Galați și Laguna București.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*