Pregătiri de Crăciun la Porumbacu de Jos

Primarul comunei Porumbacu de Jos, Georgeta – Maria Poșa, s-a întâlnit vineri, cu reprezentanții cetelor de feciori din comuna Porumbacu de Jos. La discuții, au participat și preoți dar și polițiștii din localitate, responsabili de ordinea publică.

Foto: Facebook Primăria Comunei Porumbacu de Jos

Din generație în generație, cetele din comuna Porumbacu de Jos se constituie după o rânduială bine stabilită și sunt mândria localnicilor. Au organizare proprie, cu funcţii şi sarcini precise și, în Ajunul Crăciunului, duc vestea Nașterii Mântuitorului din casă în casă.

„Și anul acesta, odată cu lăsarea postului Nașterii Mântuitorului, ne-am reîntâlnit cu feciorii din cete, deoarece vrem să ducem mai departe obiceiurile și tradițiile comunei noastre.

Săptămâna viitoare, cele patru cete, care se vor aduna pentru sărbătorile de iarnă, ne vor prezenta un program al activităților din preajma Crăciunului și listele cu feciorii participanți. Activitatea cea mai importantă a cetei este, bineînțeles, colindatul.

Foto: Facebook Primăria Comunei Porumbacu de Jos

Feciorii au fost îndemnați să pregătească un program de colinde și obiceiuri de iarnă, pentru „Seara colindelor”, din 16 decembrie.

Ne dorim să încurajăm generațiile tinere să ducă mai departe tradițiile și obiceiurile pe care ni le-au lăsat moșii și strămoșii noștri și să aducem bucurie în comunitatea locală de sarbători”, spune Georgeta Maria Poșa, primarul comunei Porumbacu de Jos.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*