Prefectul a depus o coroană la monumentul eroilor căzuți în decembrie ’89

Nici o ceremonie nu s-a putut desfășura, din cauza pandemiei de coronavirus, la împlinirea a 75 ani de la finalul celui de al Doilea Război Mondial.

Astăzi, 9 mai, este Ziua independenței de stat a României, Ziua Victoriei Națiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, dar și Ziua Europei. Toate manifestările festive au fost amânate pentru vremuri mai bune.

În această dimineață, prefectul Mircea Dorin Crețu a depus o coroană la monumentul martirilor Revoluției din 1989 și a transmis un  mesaj prin intermediul presei locale.

„Trăim vremuri ce ne fac să prețuim mai mult ca oricând tot ce avem. 9 mai este o zi încărcată de evenimente istorice, care ne responsabilizează tot mai mult. Anul trecut, Sibiul a sărbătorit Ziua Europei alături de toți liderii Uniunii Europene, în Piața Mare a orașului. Astăzi, trăim cu bucurie și mândrie, această amintire frumoasă.

Totodată astăzi se împlinesc 75 de ani de la de la încheierea  în Europa a celui mai mare conflict  militar din istoria lumii. Acum, mai mult ca oricând, se resimte solidaritatea tuturor europenilor, o solidaritate ce sper să o manifestăm și după ce vom depăși încercările acestor zile.

Nu în ultimul rând, pentru noi, românii, de 143 de ani, în 9 mai marcăm Ziua Independenței de Stat a României, zi când Mihail Kogălniceanu, în calitate de ministru de externe, spunea în fața deputaților țării: ”Suntem o națiune liberă și independentă!”, discurs urmat de adoptarea rezoluției prin care a fost proclamată independența. Să fim așadar recunoscători înaintașilor noștri pentru ceea ce avem astăzi: o țară liberă și independentă.

La mulți ani, Europa, la mulți ani europeni!”, a spus prefectul Sibiului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*