Prefectul a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, din cauza caniculei

Având în vedere avertizările emise în această perioadă de către Administrația Națională de Meteorologie, prin care se estimează înregistrarea unor temperaturi ridicate, coroborate cu creșterea nivelului umidității, respectiv, instalarea disconfortului termic și creșterea riscului apariției unor situații de urgență, astăzi, 11 iulie a.c. Mircea Dorin Crețu, prefectul județului Sibiu a convocat de îndată Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) pentru stabilirea unor măsuri menite să prevină apariția situațiilor de urgență și gestionarea cât mai promptă a posibilelor situații care ar putea apărea în acest context.

foto: Arhivă

Ulterior ședinței CJSU Sibiu, a avut loc o videoconferință națională, condusă de Viceprim-Ministru, Ministrul Afacerilor Interne, domnul Marian-Cătălin Predoiu, pe tema măsurilor necesare a fi adoptate pentru gestionarea problematicii generate de valul de caniculă care afectează România, în contextul emiterii atenționărilor de cod portocaliu și roșu la nivelul întregii țări.

În cadrul Ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care a avut loc astăzi, 19 iulie a.c., a fost adoptată Hotărârea nr. 2 din 11.07.2024, privind măsurile și acțiunile specifice combaterii efectelor cauzate de creșterile de temperatură, necesar a fi aplicate în perioadele caniculare.

Conform hotărârii s-a aprobat menținerea măsurilor și acțiunilor specifice combaterii efectelor cauzate de creșterile de temperatură, necesar a fi aplicate în perioadele caniculare, aprobate prin Hotărârea CJSU Sibiu nr. 1 din 19.06.2024, respectiv:

  • Măsurile generale de prevenire a apariţiei unor situaţii de urgenţă precum şi pentru limitarea efectelor acestora, necesar a fi aplicate în perioadele caniculare de către autorităţile locale şi instituţiile publice din județul Sibiu;
  • Recomandări privind protecția populației pe timpul caniculei;
  • Măsuri de prevenire a incendiilor pentru perioadele caniculare.

Textul complet al hotărârii poate fi consultat pe pagina web a Instituției Prefectului județul Sibiu.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*