Preafericitul Daniel, de 16 ani în fruntea Bisericii Ortodoxe Române

Astăzi se împlinesc 16 ani de când Patriarhul Daniel se află la cârma Bisericii Ortodoxe Române.

Foto: Facebook Agenția de Știri Basilica

Sâmbătă, după Sfânta Liturghie, la Catedrala Patriarhală a avut loc o slujbă de Te Deum dedicată aniversării a 16 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel, informează basilica.ro.

A slujit Episcopul vicar patriarhal Paisie Sinaitul în prezența a numeroși membri din Sfântul Sinod, clerici și autorități de stat.

La finalul slujbei, Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Mitropolit Onorific și Exarh Patriarhal, a rostit un discurs omagial în care a punctat realizările Bisericii sub conducerea actualului Patriarh.

Înaltpreasfinția Sa a subliniat că dăruindu-l pe Patriarhul Daniel Bisericii și neamului, Dumnezeu „a dorit să înnoiască din temelii viața bisericească de la noi”.

IPS Nifon i-a oferit Părintelui Patriarh, din partea Sfântului Sinod, o icoană cu reprezentarea Mântuitorului Iisus Hristos.

Preafericirea Sa a subliniat că realizările menționate sunt rezultatul conlucrării bazată pe co-responsabilitate în Biserica Ortodoxă Română și a menționat că autoritățile de stat centrale și locale au sprijinit mult aceste lucrări, mai ales la restaurarea de biserici, dar și în lucrarea socială.

„De aceea, mulțumim lui Dumnezeu și celor prin care Dumnezeu a lucrat și lucrează în Biserica Sa. Mâinile iubirii milostive a lui Hristos sunt mâinile celor care au în inimă iubirea milostivă a lui Hristos și apoi o prelungesc prin fapte concrete ajutând pe semenii lor”, a spus Părintele Patriarh.

Înainte de a fi întronizat ca Patriarh al României, Preafericitul Daniel a fost 17 ani Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, la care se adaugă anii de călugărie, dar și studiile în țară și peste hotare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*