Praf de beat pe ATV, de două ori în două luni

Polițiștii sibieni au prins weekend-ul trecut alți șoferi care au încălcat regulile de circulație. Printre aceștia se numără o tânără de numai 19 ani fără permis, la volan, dar și un bărbat de 33 de ani care conduce beat un ATV. 

Foto: Mesagerul de Sibiu

Pe 17 februarie, în jurul orei 21,30, pe raza localității Agârbiciu, polițiștii Secției de Poliție Rurală Axente Sever au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 14 de către o tânără în vârstă de 19 ani, din Copșa Mică. În urma verificărilor s-a constatat că tânăra nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Pe 18 februarie, în jurul orei 04,30, în Agnita, polițiștii au oprit un autoturism condus pe strada Mihai Viteazu, la volan fiind identificat un localnic în vârstă de 32 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, la nivelul Poliției Orașului Agnita, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 18 februarie a.c., în jurul orei 11,15, pe DC 58, în comuna Racovița, polițiștii Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos au oprit pentru control un ATV condus de către un bărbat în vârstă de 33 de ani, domiciliat în Șelimbăr. Din verificările efectuate a rezultat faptul că vehiculul nu este înregistrat sau înmatriculat. De asemenea, polițiștii au constatat că dreptul bărbatului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este suspendat, după ce, în cursul lunii ianuarie a.c., pe numele său s-a deschis un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența alcoolului. Testarea alcoolscopică efectuată de către polițiști a indicat și de această dată un rezultat pozitiv, cu o concentrație de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere având acest drept suspendat, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat. În baza administrării probatoriului, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate ulterior cu persoana în cauză în stare de libertate.

La data de 18 februarie a.c., în jurul orei 20,30, pe DN 1, la intrarea în orașul Avrig, polițiștii Secției de Poliție Rurală Porumbacu de Jos au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un tânăr în vârstă de 19 ani, din Porumbacu de Sus. Testarea șoferului cu aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv la metamfetamină, tânărul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii prezenței substanței psihoactive în organism. În cauză, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența substanțelor psihoactive.

La data de 19 februarie a.c., în jurul orei 03,30, pe raza localității Laslea, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Dumbrăveni au oprit un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Daneș. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. La nivelul Poliției Orașului Dumbrăveni, s-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 19 februarie a.c., în jurul orei 05,00, în municipiul Sibiu, polițiștii din cadrul Secției Nr. 1 Poliție Urbană Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus pe Calea Dumbrăvii de către un bărbat în vârstă de 32 de ani, din județul Alba. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat un rezultat de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, se efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*