Pompierii sibieni și-au încheiat misiunea în Grecia

De la începutul lunii august, pompierii români au executat misiuni de sprijin în Grecia, pentru ajutarea pompierilor greci în lupta cu flăcările care au afectat o bună parte a teritoriului Republicii Elene.

Foto: ISU Sibiu

În această perioadă 30 de pompieri militari sibieni au participat la această misiune internațională și de asemenea, au fost angrenate în misiune și două autospeciale de stingere incendii de pădure din cadrul ISU Sibiu.

Foto: ISU Sibiu

„Astăzi au ajuns acasă ultimii pompieri plecați. Cu bucurie în suflet că s-au întors cu bine, ne-au împărtășit câteva trăiri și gânduri.

Foto: ISU Sibiu

„Experiența a fost unică. Din toate punctele de vedere. Cu toate acestea sperăm din tot sufletul să ne ferească Dumnezeu de așa ceva!. Cele mai apăsătoare lucruri pe care le-am văzut acolo nu au fost flăcările în sine, ci marea de cenușă rămasă în urmă. Tristețea și totodată recunoștința din ochii oamenilor cu care ne-am intersectat pe drum. Apa și focul sunt binecuvântare și necaz, deopotrivă. De data asta am văzut dezastrul pe care focul îl lasă în urmă.

Foto: ISU Sibiu

Ne bucurăm că suntem înapoi acasă, la familii și alături de colegi. Cu toate cele văzute și trăite, vom continua să facem mereu ceea ce știm mai bine: să ajutăm și să salvăm!”

Acestea sunt cuvintele cu care pompierii sibieni au încheiat această grea misiune!

Foto: ISU Sibiu

Felicitări tuturor colegilor pentru curaj, muncă și devotament! Bine ați revenit acasă!” au transmis reprezentanții ISU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*