Pompierii sibieni au avut un weekend intens

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în week-end-ul ce a trecut, unui număr de 175 de solicitări, venite pe numărul de urgență 112. Dintre acestea, în 156 de situații a fost necesară acordarea asistenței medicale de urgență de către echipaje de prim-ajutor medical calificat SMURD.

FOTO: ISU Sibiu / Facebook arhivă

Totodată, în aceste zile, pompierii sibieni au intervenit pentru stingerea a 7 incendii dintre care unul la un autovehicul, unul la o anexă gospodărească și cinci de vegetație uscată.

Vineri, pompierii sibieni au intervenit cu o autospecială de stingere la intrare în municipiul Sibiu, dinspre localitatea Șelimbăr, pentru lichidarea unui incendiu care se manifesta cu degajare de fum de la compartimentul motor al unui microbuz. Incendiul izbucnit din cauza unui efect termic produs la toba de eșapament, a afectat compartimentul motor și podeaua autoturismului în partea din față. Nu au fost înregistrate victime.

Vineri seara, în jurul orei 21:00, pe strada Protopop Moldovan din municipiul Mediaș, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta pe marginea unui șanț pe o suprafață de 2 mp.

Sâmbătă, în jurul orei 16:00 pompierii medieșeni au intervenit pe DN 14 pe raza localității Laslea împreună cu SVSU Laslea, pentru stingerea unui incendiu de vegetație, cauzat de focul deschis în spații deschise, lăsat nesupravegheat. În urma incendiului a fost afectată o suprafață de aproximativ 10.000 mp de teren.

Tot sâmbătă, în jurul orei 17:00, pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere, împreună cu SVSU Orlat, la ieșirea din localitatea Orlat, pentru stingerea unui incendiu de vegetație. Incendiul a afectat o suprafață de aproximativ 8.000 de mp de teren.

În jurul orei 23:00, pompierii Detașamentului Mediaș au intervenit de urgență în localitatea Ighișu Nou pentru localizarea și strigarea unui incendiu care se manifesta la o anexă gospodărească (adăpost de animale – șură) cu două autospeciale de stingere, o autocisternă cu apă și un echipaj SAJ. Incendiul cauzat de un scurtcircuit electric, a afectat în întregime anexa construită din lemn și au ars aproximativ 10 tone de fân. De asemenea au fost salvate toate animalele aflate acolo – 14 capre și 7 porci.

Duminică, în jurul orei 12:00, pompierii au intervenit în localitatea Porumbacu de Sus, pentru stingerea unui incendiu de vegetație care a afectat o suprafață de aproximativ 500 mp. Iar în jurul orei 20:00, au intervenit pentru stingerea unui alt incendiu de vegetație din localitatea Prislop, care a afectat o suprafață de 25 mp de teren.

Pompierii atrag atenția cetățenilor să renunțe la igienizarea terenurilor prin ardere.

Arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice.

Mai multe informații utile despre prevenirea situațiilor de urgență care vă pune în pericol viața, dar și bunurile, găsiți pe aplicația DSU, care poate fi descărcată din Google Play și AppStore, dar și pe  platforma https://fiipregatit.ro/.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*