Polițistul sibian mort în misiune va fi comemorat sâmbătă

La șapte ani de la accidentul care i-a răpus viața agentului Lucian Gancea, foștii colegi nu l-au uitat.

Lucian Gancea

Polițiștii sibieni vor participa, sâmbătă dimineață, la o slujbă de pomenire a celui pe care-l numeau cu simpatie „Puștiul”, alături de familia și prietenii tânărului.

„În ziua de 14 octombrie se împlinesc șapte ani de când Poliția Română a pierdut un adevărat profesionist, iar noi un coleg devotat și un prieten de încredere.

Din păcate, Lucian Gancea, “Puștiul”, a onorat cu prețul vieții jurământul de credință al acestei profesii în care suntem expuși zilnic pericolului, de orice fel.

Așa că, în această perioadă, suntem datori cu toții să-l amintim în rugăciunile noastre și să fim alături de familia lui greu încercată.

Sâmbătă, 13 octombrie 2018, începând cu orele 11:00, vom sta încă o dată la căpătâiul lui Lucian, la Cimitirul Municipal, unde va avea loc slujba de pomenire a șapte ani de când Cerul și-a mai revendicat un înger.  

Zâmbetul lui Lucian, omenia și dragostea lui pentru viață sunt amintiri vii în memoria noastră și le vom păstra în suflet mereu!

 Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească!”, este mesajul transmis astăzi de IPJ Sibiu.

Agentul Lucian Gancea se afla în timpul serviciului, la volanul unei maşini radar, iar la ieșirea din Săliște, a avut un accident în momentul în care a încercat să evite un impact frontal cu o maşină care a intrat pe contrasens. A lovit un TIR, fiind aruncat în aceeaşi maşină pe care a încercat să o evite. Polițistul a murit la spital, două zile mai târziu, din cauza rănilor suferite. Când l-au condus pe ultimul drum, colegii săi au afișat pe mașinile de poliție fotografia tânărului polițist și mesajul: „Nu te vom uita niciodată, Lucian!”.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*