Polițiștii sibieni au dat o lovitură dură șoferilor beți

În perioada 28 – 30 iunie, polițiștii sibieni au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, ocazie cu care s-au constatat 5 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 34 de permise de conducere, au fost retrase 12 certificate de înmatriculare și au fost aplicate peste 500 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 200.000 de lei.

FOTO: arhivă

Exemple semnificative:

La data de 28 iunie a.c., în jurul orei 21.00, în orașul Dumbrăveni, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Gării de către un localnic în vârstă de 57 de ani. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 1,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. S-a deschis un dosar de cercetare penală pentru conducere sub influența alcoolului.

La data de 29 iunie a.c., în jurul orei 07.00, în Copșa Mică, polițiștii rutieri au oprit un autoturism condus pe DN 14 de către un bărbat în vârstă de 30 de ani, din județul Mureș. Testarea alcoolscopică a șoferului a indicat o valoare de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. S-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*