Polițiștii sibieni au dat lovitura! Șoferi beți și fără permis prinși în plasă

În perioada 05 – 07 aprilie, polițiștii rutieri sibieni au continuat acțiunile pe linia prevenirii și combaterii conducerii autovehiculelor de către șoferi aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, ocazie cu care s-au constatat 12 infracțiuni la regimul circulației, au fost reținute 40 de permise de conducere, au fost retrase 32 de certificate de înmatriculare și s-au aplicat peste 1.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 280.000 de lei. Cele mai multe infracțiuni constatate au fost cele de conducere fără permis și cele de conducere sub influența alcoolului.

Exemple semnificative:

La data de 6 aprilie a.c., în jurul orei 08.00, în municipiul Mediaș, polițiștii Biroului Rutier Mediaș au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Horea de către un bărbat în vârstă de 28 de ani, din județul Harghita. Din verificările efectuate de către polițiști a rezultat că bărbatul nu deține permis de conducere eliberat pentru nicio categorie de vehicule. În cauză, la nivelul Biroului Rutier Mediaș, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 6 aprilie a.c., în jurul orei 16.00, în orașul Copșa Mică, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Copșa Mică au oprit pentru control un autoturism condus pe DN 14 de către un medieșean, în vârstă de 47 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, în cauză fiind deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

La data de 6 aprilie a.c., în jurul orei 16.00, în comuna Gura Râului, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Scofinoasă, un localnic în vârstă de 32 de ani a pierdut controlul direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un stâlp. Evenimentul s-a soldat numai cu pagube materiale. Din cercetările efectuate de către polițiști a rezultat faptul că bărbatul nu deține dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, testarea alcoolscopică a celui aflat la volan a indicat un rezultat de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Orlat, s-a deschis un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

La data de 7 aprilie a.c., în jurul orei 02.00, în comuna Orlat, polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au oprit pentru control un autoturism condus pe DJ 106D de către un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Săliște. Testarea alcoolscopică șoferului a indicat un rezultat de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, la nivelul Secției de Poliție Rurală Orlat, s-a deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 7 aprilie a.c., în jurul orei 08.00, în orașul Cisnădie, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Cisnădie au oprit pentru control un autoturism condus pe strada Cindrelul de către un localnic în vârstă de 35 de ani. Testarea alcoolscopică șoferului a indicat un rezultat de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind însoțit la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. În cauză, s-a întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*