Poliţiştii rutieri, mobilizaţi în stradă

În vederea creşterii siguranţei în trafic, poliţiştii sibieni, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, vor desfăşura în perioada 15 – 20 decembrie acţiuni punctuale ce urmăresc combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Creşterea valorilor de trafic, specifică acestei perioade, conduce la aglomerarea sectoarelor de drum naţional şi judeţean care fac legătura între zonele de agrement, cele de trecere a frontierei de stat şi principalele centre urbane, crescând riscul de accident rutier. Din aceste considerente, se impune intensificarea activităţilor pentru impunerea respectării regimului legal de viteză, respectării regulilor privind trecerea la nivel cu calea ferată, respectării regulilor de circulaţie de către conducătorii autovehiculelor de transport de persoane, inclusiv  în regim de taxi. Totodată, în vederea creşterii siguranţei în trafic, poliţiştii rutieri vor desfăşura acţiuni punctuale în vederea depistării în trafic a conducătorilor auto aflaţi în stare de ebrietate. La nivel naţional, în anul curent se constată şi o creştere a numărului evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice de către conducătorii de vehicule, iar perioada sărbătorilor de iarnă impune organizarea  unor  acţiuni extinse, pentru reducerea riscului rutier asociat.

Acţiuni pe alcool

Astfel, în cursul acestei zile, poliţiştii rutieri în colaborare cu Serviciul Judeţean de Poliţie Transporturi Sibiu desfăşoară acţiuni pentru combaterea nerespectării regulilor de circulaţie privind trecerea la nivel cu calea ferată. De asemenea, poliţiştii rutieri vor desfăşura acţiuni, în mediul rural şi urban, pe linia reducerii riscului rutier asociat consumului de băuturi alcoolice de către conducătorii de vehicule.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*