Poliția avertizează: Atenție în trafic! Condiții meteo dificile!

Pe fondul avertizărilor meteorologilor privind instabilitatea atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, cu aspect de vijelie și căderi de grindină pe arii restrânse, polițiștii rutieri atrag atenția participanților la trafic cu privire la necesitatea adoptării unei conduite preventive, menite să scadă riscul implicării în evenimente rutiere cu consecințe grave.

Foto: Arhiva Mesagerul de Sibiu

„În acest context, stimați șoferi, vă recomandăm:

Circulați cu viteză redusă și măriți distanța între autovehicule.

Nu frânați brusc și semnalizați din timp orice intenție de schimbare a direcției de deplasare, asigurându-vă foarte bine înainte de efectuarea manevrei.

Mențineți banda de deplasare fără a vă apropia nici de marcajul de separare a benzilor sau sensurilor, nici de marginea din dreapta a părții carosabile.

Nu conduceți sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, dar nici obosiți!

Reduceți viteza în preajma trecerilor pentru pietoni!

Dacă sunteți începător, evitați, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de vizibilitate scăzută, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

Nu în ultimul rând, pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, și să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor” au transmis reprezentanții IPJ Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*