PNL şi PSD au avut discuţii separate pe tema comasării alegerilor. Miercuri ar putea „cădea de acord”.

Surse politice arată că PNL şi PSD au avut discuţii separate pe tema comasării alegerilor, iar miercuri va avea loc şedinţă a coaliţiei, unde ar urma să fie luată o decizie finală.

 Foto: Facebook/ Marcel Ciolacu; Facebook/ Nicoale Ciucă

Coaliţia de guvernare ar urma să discute miercuri pe tema comasării alegerilor, în prezent lucrându-se la scenarii fără a se fi stabilit până acum ceva, potrivit unor surse politice, citate de Agerpres și Monitorul de Cluj.

Sursele citate au precizat luni că în legătură cu subiectul comasării alegerilor au existat întâlniri separate în formaţiunile politice, iar cei doi preşedinţi ai partidelor de guvernare Marcel Ciolacu (PSD) şi Nicolae Ciucă (PNL) au discutat şi în cursul zilei de duminică.

Fiecare partid va avea propriul candidat la prezidențiale

În cadrul discuţiilor nu s-a vorbit despre un candidat comun la funcţia de preşedinte al României, susţinut de cele două partide, au menţionat sursele politice, care au precizat că fiecare partid verifică la nivel tehnic elemente de legislaţie privind o posibilă comasare a alegerilor din acest an.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, anunţase vineri că în coaliţia de guvernare nu s-a ajuns la un acord în privinţa organizării alegerilor şi discuţiile au fost suspendate, urmând să fie reluate duminică.

La săptămâni bune de la apariția în spațiului public a dezbaterilor privind comasarea alegerilor, liberalii și social democrații încă nu au ajuns la un consens.

În timp ce liberalii au mers pe ideea comasării alegerilor europarlamentare cu localele, social democrații ar fi optat pentru comasarea parlamentarelor cu un tur al prezidențialelor. Discuțiile s-au blocat, se pare, la candidaturile pentru prezidențiale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*