Plimbare cu bicicletele, pe cărări de primăvară. Invitație pentru acest sfârșit de săptămână

Anii Drumeției vă invită duminică la o nouă ieșire în natură. De data această cu toată familia, cu bicicletele, pe traseul Sibiu-Cisnădioara-Rășinari.

foto: Arhivă

Întâlnirea va fi duminică dimineață la ora 10.00 în Parcul Sub Arini în fața terenurilor sintetice de fotbal. De acolo se prnește pe biciclete pe pista amenajată din Parcul Sub Arini până la strada Ludoș și se coboră până la cabana Valea Aurie. Apoi drumeții vor intra în pădurea Dumbrava de unde într-o primă fază vor urma poteca din spatele Muzeului Satului iar apoi vor ieși în drumul forestier ce pornește din spatele Uzinei de Apă. Vor urma drumul forestier care traversează Pădurea Dumbrava până la ieșirea din pădure din Dealul Poplăcii. Aici vor avea timp de o scurtă pauză de povești și jocuri cu cei mici, la care sunt invitați și adulții să participe.

Apoi vor coborî pe drumul asfaltat spre Rășinari și vor străbate străzile satului până la o troiță de unde începe drumul de țară ce duce  spre Cisnădioara. Vor urca pe drumul de țară spre culmea dealului de unde vor admira panorama spre sud-vestul Cisnădioarei, iar în spate vor avea satul Rășinari și panorama munților Cindrel. De aici vor urma culmea dealului și vor intra în curând în pădurea Catrina. Vor pedala pe potecile din pădurea de stejar și după aproximativ un km vor coborî în drumul asfaltat ce merge către Cisnădioara. Vot traversa drumul județean și vor intra din nou în pădure din care vor ieși după scurt timp. Așa vor ajunge în vârful unei pante de unde panorama Sibiului și  Pădurii Dumbrava îi va uimi. De aici se coboară până la Râul Seviș pe care îl vor traversa si se vor îndrepta spre Pădurea Dumbrava. După ce vor traversa pădurea vor ajunge la intrarea în Muzeul Satului de unde pe poteci de pământ într-o primă fază și mai apoi pe pista de biciclete se vor întoarce spre locul de unde dimineață au pornit în tură.

Acest traseu este unul ușor și are o lungime de 25 de kilometri, iar diferența de nivel este de 200 de metri. Durata turei de biciclete este de aproximativ 5 – 6 ore (cu o pauză în Dealul Poplăcii).

La tură se recomandă bicicletele de tip Mountain-bike, Gravel, Ciclo-cross sau Electrice. Nu sunt potrivite bicicletele de oraș sau bicicletele tip cursieră cu roți subțiri.
Tura este potrivită persoanelor cu un minim de condiție fizică și copiilor de minim 6 ani, care au mai făcut ture mai lungi de bicicletă.

De asemenea este recomandat să vă luați haine adaptate sezonului, inclusiv o geacă de ploaie, casca de biciclist, rucsac de tură, sticlă cu apă, minim 1 litru și gustare pentru o pauză la jumătatea traseului

Costurile sunt de 70 lei/adult sau copil peste 14 ani, 20 lei pentru copiii de minim 6 ani.
Tura se va ține cu minim 6 participanți adulți.
Copiii de la 6 ani în sus pot participa, cu condiția să fie însoțiți de un adult, părinții sunt responsabili pentrua evalua dificultatea traseului pentru copii.

Ghid va fi Proca Mihai – ghid local și național de turism

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*