Planta care previne cancerul la stomac și bolile cardiovasculare. Te ajută să slăbești și menține oasele sănătoase

Planta care previne cancerul la stomac și bolile cardiovasculare este apreciată în bucătăria românească. Această plantă are foarte multe beneficii pentru organism, te ajută să slăbești și menține oasele sănătoase.

Planta care previne cancerul la stomac și bolile cardiovasculare este originară din Asia Mică și Asia Centrală și face parte din alimentația noastră de mai peste de 5000 de ani.

Pe lângă faptul că este folosită adesea în bucătărie, mazărea este utilizată și ca remediu pentru mai multe probleme, fiind o sursă bogată de fibre, proteine, vitamine, antioxidanți și flavonoide, notează Monitorul de Cluj.

Potrivit doc.ro, mazărea este extrem de delicioasă și se regăsește în multe preparate românești. Ea este bogată în vitaminele A, B1, B6, C și K.

Planta care previne cancerul la stomac și bolile cardiovasculare. Te ajută să slăbești

Mazărea are un conținut ridicat de cumestrol, iar conform unui studiu realizat în Mexic s-a dovedit că 2 miligrame din această substanță ajută la prevenirea cancerului la stomac.

De asemenea, mazărea, planta care previne cancerul la stomac, conține numeroși antioxidanți care au rol antiinflamator.  Acest lucru este datorat și polifenolilor din compoziție.

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, mazărea are un conținut mic de grăsime și calorii. O cană de mazăre are mai putin de 100 de calorii, dar o mulțime de proteine, fibre și substanțe hrănitoare care totodată, oferă organismului senzația de sațietate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*