Plan Urbanistic General al Municipiului Sibiu, prima sesiune de consultare publică

Miercuri, 6 martie, a avut loc la Stadionul Municipal Sibiu prima sesiune de consultare publică pe tema propunerii noului Plan Urbanistic General al Municipiului Sibiu, aflat în prezent în actualizare. Această primă întâlnire a fost dedicată specialiștilor în domeniu, arhitecți și urbaniști activi în Sibiu, peste 50 dintre aceștia dând curs invitației de a participa.

foto: Primăria Municipiului Sibiu

Sesiunea a fost condusă de arhitectul Alexandru Cristian, reprezentant al asocierii specializate, contractată de Primăria Sibiu pentru elaborarea PUG-ului. Primarul Astrid Fodor împreună cu echipa de proiect, condusă de Secretarul General al Municipiului Sibiu – domnul Dorin Nistor, au fost prezenți din partea Primăriei Sibiu.

foto: Primăria Municipiului Sibiu

„A fost un dialog real și binevenit, în care arhitecții și urbaniștii și-au exprimat opiniile cu privire la propunerea de PUG, inclusiv nemulțumirile pe care le au față de anumite prevederi. Apreciez implicarea mediului profesionist, cât și părerile exprimate, care vor fi analizate de elaboratorul acestui document strategic și lămurite sau corectate în documentația propusă. Având în vedere timpul scurt pe care specialiștii l-au avut la dispoziție să studieze documentația după publicarea acesteia, s-a stabilit ca elaboratorul Planul Urbanistic General să organizeze noi întâlniri cu arhitecții și urbaniștii interesați să aprofundeze și să discute în cunostință de cauză pe această temă vastă, această categorie profesională fiind cea care utilizează cel mai mult Planul Urbanistic General în activitatea zilnică”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

foto: Primăria Municipiului Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*